КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Кам’янка-Бузької міської ради

11 Березня, 2024 р., 09:47
До уваги мешканців Кам’янка-Бузької ТГ!!!
08 Березня, 2024 р., 11:32
Поєднувати різні щеплення в один день не тільки безпечно, а ще й зручно, особливо дітям.
04 Березня, 2024 р., 09:47
До уваги мешканців Кам’янка-Бузької ТГ!!!
01 Березня, 2024 р., 11:11
1. Пересування паразитів механічно ушкоджують дихальні шляхи, зачіпають кашльові рецептори. 2. Паразити в бронхах стоять на шляху повітряного потоку. Організм хоче позбутися перешкоди, з’являється кашель. 3. Кашель є симптомом алергічної реакції на продукти життєдіяльності гельмінтів. Крім кашлю може з’явитися нежить. Які паразити викликають кашель? • Аскариди (мігруючі личинки, дорослі аскариди не провокують кашель). • Токсокара. Міграція личинок токсокар в організмі людини триває роками • Ехінококи (личинки). Аскариди є кишковими паразитами. Їх яйця потрапляють в шлунково-кишковий тракт при вживанні немитих овочів, контакті з тваринами. У шлунку личинка виходить з яйця, потрапляє в тонкий кишечник, а звідти в загальний кровотік. Далі личинка мігрує по судинах, досягає печінки, серця, легень і дихальних шляхів. Завдяки віям епітелію трахей аскарида рухається, дратуючи кашлеві рецептори. В процесі кашлю паразит викидається в ротову порожнину, проковтується і знову надходить у шлунково-кишковому тракті. Нові личинки викликають нові напади кашлю. Потрапляючи в організм, з яйця токсокар виходять личинки, і далі можуть подорожувати з кровотоком до різних частин тіла, включаючи печінку, серце, легені, мозок, м’язи або очі. Більшість інфікованих людей не мають жодних симптомів. Однак у деяких людей личинки токсокар можуть пошкоджувати ці тканини та органи. Симптоми токсокарозу, викликаного цими мігруючими личинками, включають лихоманку, кашель, запалення печінки або проблеми з очима. Личинки стрічкового хробака ехінокока в організмі людини не розвиваються у дорослих особин. Паразитуючи в різних органах, провокують кистоз. Кисти заповнені рідиною. При тривалому зараженні киста може зруйнувати орган. Симптомом ураження ехінококом легень є хронічний кашель. Спочатку він сухий, потім стає мокрим. Мокрота містить домішки крові. Якщо підозра на глистяну інвазію підтвердиться, не займайтеся самолікуванням – зверніться до сімейного лікаря. Лише він зможе призначити коректну протипаразитарну терапію. Ви доволі швидко позбудетеся глистів, якщо чітко дотримуватиметеся рекомендацій фахівця.
29 Лютого, 2024 р., 09:41
Сказ – це вірусне захворювання, яке має найвищий рівень смертності серед усіх інфекційних хвороб для людини. Вірус сказу вражає центральну нервову систему і після появи симптомів без вчасно розпочатого лікування стає невиліковним – 100% хворих людей помирають.
28 Лютого, 2024 р., 09:12
Вакцинація – це не тільки про дитинство. Дорослим теж слід захищатись від інфекцій та отримувати щеплення для власного захисту.
26 Лютого, 2024 р., 12:19
До уваги мешканців Кам’янка-Бузької ТГ!!!
22 Лютого, 2024 р., 11:47
22 лютого Всесвітній день енцефаліту, який проводиться з метою підвищення досвідченості людей щодо енцефаліту і тим самим запобігти можливим випадкам ураження цим інфекційним захворюванням. Енцефаліт - це запалення головного мозку. Енцефаліт буває вірусним, мікробним, алергічним, токсичним та інфекційно-алергічним. Збудники - переважно віруси: вірус кліщового енцефаліту, рідко - віруси кору, герпесу, краснухи, сказу, ВІЛ. Також розрізняють первинний і вторинний види. При важких формах перебігу хвороби, можлива смерть, тому важливо вчасно звернутися за медичної допомогою. До основних ранніх симптомів відносяться: лихоманка, головний біль, м’язово-суглобний біль, відчуття загального нездужання. Протягом кількох наступних годин чи днів приєднуються загальномозкові та возгнищеві симптоми, сплутаність або цілковита втрата свідомості, дезорієнтація, сонливість, слабкість, судоми, розлади мовлення, галюцинації, неконтрольовані рухи очей (ністагм), порушення зору. Профілактика енцефаліту : насамперед щеплення проти кору, епідемічного паротиту та краснухи, вітряної віспи, грипу, поліомієліту, сказу. Слід уникати контакту з дикими звірами та бродячими собаками і котами. Враховуючи, що одним із найпоширенішим носієм енцефаліту є кліщ ( близько 13% усіх кліщів заражені вірусом). Потрібно проводити ретельний огляд тіла після прогулянок на природі, особливо навесні. Використовувати захисний одяг для прогулянок у лісі та спеціальні засоби проти кліщів. При наявності даних симптомів негайно звертатися до лікаря.
21 Лютого, 2024 р., 10:38
 Холестерин та жири — зло для серцево-судинної системи. Проте це не зовсім так. Холестерин — це жироподібна речовина, яка надходить в організм з харчовими продуктами та має низку корисних функцій, зокрема:  бере участь в синтезі статевих гормонів і жирних кислот  допомагає утворювати вітамін D А шкодить здоров’ю не сам холестерин, а його надлишок. Саме він відкладається в стінках судин, викликаючи атеросклероз — так звані «бляшки», що обмежують або блокують потік крові. Що призводить до підвищення рівня холестерину?  Надмірна кількість насичених жирів (жирні сорти м’яса, птиці, молочні продукти високої жирності тощо).  Продукти із вмістом промислових трансжирів (фастфуд, магазинна випічка, смажені страви, снеки, напівфабрикати).  Натомість ненасичені жири, які містяться в морській рибі, рослинній олії, авокадо та горіхах, допомагають знижувати рівень холестерину й підтримувати здоров'я серцево-судинної системи. Обирай збалансоване харчування та обов’язково контролюй власний рівень холестерину у свого сімейного лікаря  А дізнатися про фактори ризику хвороб серця і судин можна на сайті: https://cvd.phc.org.ua/
19 Лютого, 2024 р., 09:48
До уваги мешканців Кам’янка-Бузької ТГ!!!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано