КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Кам’янка-Бузької міської ради

16 Лютого, 2024 р., 09:30
Сьогодні знову повертаємося до міфу про аналізи. Думка про те, що  сімейний лікар має виписати е-направлення на всі аналізи, які бажає зробити пацієнт  є хибною.  Лікар призначає аналізи пацієнтам. Не навпаки  Трохи детальніше  Аналізи, які потрібні для діагностики та визначення схеми лікування, є складовою медичних послуг.  Аналізи є безоплатними для пацієнтів. За кожним медичним пакетом передбачено певний перелік, відповідно до специфіки надання медичної допомоги.  Головна умова для безоплатних аналізів, якщо пацієнт не лікується в стаціонарі — це направлення. А якщо пацієнт лікується в умовах стаціонару, то всі необхідні аналізи передбачені стаціонарними пакетами надання допомоги і мають бути зроблені безпосередньо у лікарні.  Електронне направлення виписує лікуючий лікар — або лікар первинної ланки, або вузький спеціаліст, і тільки якщо це потрібно для встановлення діагнозу або призначення лікування. Пацієнт не може вимагати направлення на аналізи за власним бажанням.  Направлення на аналізи виписує той лікар, який і призначає ці обстеження.
14 Лютого, 2024 р., 09:30
Більшість українців знає, що миття рук, дотримання дистанції та вакцинація – є базовою профілактикою ГРВІ. Але чи знали ви, що можна знизити власні шанси захворіти на рак?
13 Лютого, 2024 р., 09:56
Таке питання нерідко ставлять пацієнти в соцмережах або телефонуючи до контакт-центру НСЗУ. Відповідаємо  Щоб почати отримувати “Доступні ліки” при серцево-судинних захворюваннях безоплатно або з частковою доплатою потрібно звернутися до лікаря первинної медичної допомоги.  Лікар чи лікарка випишуть електронний рецепт на підставі обстежень та діагнозу. В рецепті буде вказано міжнародну непатентовану назву препарату (МНН).  Кардіолог не виписує е-рецепт на “Доступні ліки”. Тому саме задля призначення таких ліків кардіолога шукати не потрібно. Пам’ятайте: термін дії рецепту становить 30 днів з дати виписування. Нагадуємо, що з рецептом можна звернутися в будь-яку аптеку, яка має договір із НСЗУ. Впізнати таку аптеку можна за наліпкою “Тут є “Доступні ліки”. Також знайти найближчу аптеку з договором із НСЗУ можна: – через дашборд на нашому сайті: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map (в меню зліва оберіть ваш населений пункт та потрібний напрямок програми реімбурсації); – через чат-бот “Спитай Гриця” https://t.me/SpytaiGrytsia_bot; – за допомогою оператора контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.
12 Лютого, 2024 р., 10:14
До уваги мешканців Кам’янка-Бузької ТГ!!!
09 Лютого, 2024 р., 11:00
80% усіх випадків інсультів можна запобігти – дізнайся як та розкажи іншим! За даними ВООЗ, інсульт є другою причиною смерті людей віком старше 60 років і п’ятою – людей віком 15–59 років. На жаль, інсульт – це не далека і випадкова проблема, а захворювання, з яким може зіштовхнутись кожен. Щороку понад 100 тисяч українців втрачають життя через інсульт, третина з них – молодше 65 років. Головне, що потрібно знати про інсульт Типи інсульту. Найпоширеніший тип інсульту – ішемічний (приблизно 85 %). Виникає при закупорці кровоносної судини, що постачає кров до мозку. Геморагічний інсульт (близько 15 %). Виникає через розрив судини в мозку, що призводить до крововиливу в мозкові тканини. Основні ознаки інсульту легко запам’ятати завдяки абревіатурі МОЗОК: М – нерозбірлива Мова або нерозуміння слів О – раптова асиметрія Обличчя З – раптове Запаморочення, втрата рівноваги О – Очі, раптове погіршення зору К – слабкість чи оніміння Кінцівок, частіше з одного боку. Що робити. Не зволікай. При підозрі на інсульт важлива кожна хвилина, негайно викликай бригаду екстреної медичної допомоги – телефонуй 103! Як запобігти. Будь фізично активним, обирай здорову їжу, відмовся від вживання тютюну та алкоголю, контролюй артеріальний тиск, рівень холестерину та глюкози крові. Вчасно звертайся до сімейного лікаря на чекапи. Поділись цією інформацією зі своїми близькими та друзями. Розповідай про інсульт, це допоможе зберегти багато життів. Час обирати здоров’я!
08 Лютого, 2024 р., 14:34
 Коли мова йде про онкозахворювання, кожен з нас може зробити дві речі: ☛ приділяти увагу профілактиці; ☛ прислухатись до змін в організмі та слідкувати за здоров’ям, щоб виявити хворобу на ранніх стадіях. Більшість хворих на рак в Україні – це люди у віці 60+ років і, як відомо, що довше ми живемо, то більший тягар хронічних хвороб маємо. Саме тому, важливо пам’ятати, що раннє виявлення раку збільшує шанси на одужання.  Не нехтуйте власним здоров’ям і при перших тривожних симптомах – не чекайте, поки саме мине. Проходьте необхідні обстеження та запишіться до лікаря, щоб порадитись щодо власних ризиків захворіти на рак! 
07 Лютого, 2024 р., 10:04
Контакт-центр НСЗУ вже пʼять років відповідає на питання, і не лише пацієнтів. Під час війни єдиним вихідними є субота та неділя — тоді спрацьовує автовідповідач, який може надати відповіді на більшість питань.  В інші дні оператори відповідають на дзвінки з 9:00 до 18:00, а у п’ятницю з 9:00 до 16:45. Усі дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів безоплатні. Які питання пацієнтів допоможуть вирішити у контакт-центрі НСЗУ за номером 16-77  Питання про перелік безоплатних послуг за Програмою медичних гарантій.  Питання про порядок дій, якщо в лікарні вимагають гроші за ті послуги, за які платить НСЗУ.  Питання про те, де знайти сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з якими можна укласти декларацію. Або лікарню, яка надає послуги за певним пакетом Програми медичних гарантій.  Адреси та контактні дані медичних закладів, які мають договір із НСЗУ.  Питання про особливості програми “Доступні ліки” та перелік ліків та медичних виробів, які можна отримати безоплатно.  Адреси та контакти найближчих аптек, де можна отримати ліки за програмою “Доступні ліки”. Куди звертатися з питаннями, які не є компетенцією НСЗУ  Щоб дізнатися графік роботи медичного закладу та наявність відповідних фахівців чи обладнання у ньому, потрібно телефонувати безпосередньо до відповідної лікарні.  Дізнатися про наявність в медзакладі ліків за Нацпереліком можна на сайті https://eliky.in.ua/ або зателефонувати в місцевий департамент охорони здоров'я.  Контакти для зв’язку із сімейним лікарем чи амбулаторії, в якій він або вона працюють, можна дізнатися в реєстратурі медзакладу або через медичні інформаційні системи.  Робота МСЕК — інформацію слід уточнювати безпосередньо в лікарнях, де працює МСЕК.
05 Лютого, 2024 р., 09:10
До уваги мешканців Кам’янка-Бузької ТГ!!!
02 Лютого, 2024 р., 09:24
#ДоступніЛіки Пацієнти часто звертаються до контакт-центру НСЗУ з питанням, які ліки та медвироби безоплатні за е-рецептом у 2024 році. Нагадуємо  Нині в програмі понад 500 препаратів та медвиробів за такими напрямами:  серцево-судинні захворювання;  цукровий і нецукровий діабет;  хронічні хвороби нижніх дихальних шляхів;  розлади поведінки і психіки та епілепсія;  хвороба Паркінсона;  імуносупресивні препарати;  знеболювальні для паліативних пацієнтів з онкологією;  тест-смужки для вимірювання рівня цукру.  Перевірити, які саме препарати або тест-смужки входять у програму реімбурсації можна в актуальному Реєстрі лікарських засобів та медвиробів:  перелік лікарських засобів: https://moz.gov.ua/.../9/49036-dn_1495_21082023_dod_1.pdf...  перелік медвиробів (тест-смужок): https://moz.gov.ua/.../9/49035-dn_1495_21082023_dod_2.pdf...  Щоб побачити, які саме з них безоплатні, дивіться стовпець №16. Якщо сума доплати за упаковку становить 0.00 грн — це означає, що ліки або медвироби повністю безоплатні.
01 Лютого, 2024 р., 12:02
Здоров'я — це найцінніший ресурс, про який ми маємо піклуватись. Прості і щоденні правила допоможуть уникнути інфекційних захворювань, тримати тіло в тонусі, залишатись енергійним та життєрадісним.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано