КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Кам’янка-Бузької міської ради

30 Січня, 2024 р., 10:01
 Відповідаємо  Щоб отримати електронне направлення на медичну послугу, пацієнту потрібно пройти на прийом до лікаря особисто. Медик огляне пацієнта, щоб з’ясувати, чи потрібне направлення і на яку послугу  Адже направлення виписують не за бажанням пацієнта, а якщо на це є клінічні показання. Якщо лікар знає свого пацієнта, давно з ним комунікує і розуміє його потреби, то лікар може виписати направлення і онлайн  Якщо ж це перша комунікація і невідомо, чи насправді пацієнту потрібне саме це обмеження чи консультація, виписати направлення онлайн неможливо  Йдучи на прийом до лікаря, пацієнту також слід взяти паспорт, щоби підтвердити особу.
29 Січня, 2024 р., 09:23
До уваги мешканців Кам’янка-Бузької ТГ!!!
26 Січня, 2024 р., 10:11
Серцево-судинні захворювання — причина 64% смертей в Україні. І кожен десятий українець, який помирає від серцево-судинних захворювань, є споживачем тютюнових і нікотинових виробів Тож коли ви бачите на упаковці сигарет попередження "Куріння викликає серцево-судинні захворювання", знайте, що це не просто слова. Це реальність, яка чекає на тих, хто продовжує курити Саме через куріння серцево-судинна система перестає нормально функціонувати. Під впливом тютюнового диму клітини крові налипають на стінки судин та утворюють тромби — а це може призвести до стенокардії, інфаркту або інсульту. Куріння також підвищує артеріальний тиск і спричиняє артеріальну гіпертензію. Безпечного куріння не існує — навіть кілька сигарет, які людина викурює час від часу, завдають шкоди серцю та судинам. Кинути курити може кожен! Дієві рекомендації, як це зробити:  на сервісі "Я кидаю курити": https://stopsmoking.org.ua у відео ЦГЗ: https://bit.ly/3S9f0vv
25 Січня, 2024 р., 10:28
 Нагадуємо, що у період дії воєнного стану пацієнту з симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ можуть оформити тимчасову непрацездатність на п’ять календарних днів дистанційно. При цьому, якщо дію медвисновку про тимчасову непрацездатність потрібно буде продовжити на період понад п’ять календарних днів – пацієнт обов’язково має з’явитися на особистий прийом до лікаря. Пацієнт має змогу звернутися до лікаря за допомогою засобів телефонного зв’язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв’язку, а лікар на підставі звернення та опитування пацієнта відкриє медичний висновок про тимчасову непрацездатність. Це не нова норма, вона вже діяла під час пандемії. МОЗ впроваджує зміни для спрощення взаємодії пацієнта з лікарем і мінімізації проявів самолікування. Наказ МОЗ: https://bit.ly/3tREuWg  Для призначення лікування лікар може також дистанційно виписати електронний рецепт. Нагадаємо, що навіть перший електронний рецепт відтепер можна отримати без особистого прийому. (https://bit.ly/400wtd2)
23 Січня, 2024 р., 10:37
Сон відіграє життєво важливу роль у підтримці нашого фізичного здоров'я, психічного благополуччя та загальної якості життя. Якість і тривалість сну значно впливають на велику кількість аспектів нашого повсякденного життя.
22 Січня, 2024 р., 09:59
Для багатьох людей найстрашнішою частиною нового, більш здорового способу харчування є думка про довічну відмову від улюблених солодощів. Насправді ж печиво та цукерки можна вписати у здорову модель харчування протягом усього життя. Проте, щоби зменшити шкоду під час отримання такого задоволення, їх слід їсти нечасто та у невеликих кількостях: що менше, то краще.
22 Січня, 2024 р., 09:51
До уваги мешканців Кам’янка-Бузької ТГ!!!
19 Січня, 2024 р., 10:38
 Багато людей у холодну пору року скаржаться на сухість шкіри. Взимку температура повітря та рівень вологості різко падають. Обігрівачі допомагають зберегти тепло в будівлях, проте знижують вологість у приміщенні й сушать шкіру. Ознаки й симптоми сухості шкіри можуть відрізнятися залежно від вашого віку, стану здоров'я, умов проживання та ін. Вони включають: - відчуття стягнутості шкіри; - грубість шкіри на дотик; - свербіж; - лущення шкіри; - тріщини, які можуть кровоточити; - почервоніння. Про профілактику сухості шкіри взимку дізнавайтесь за посиланням: https://bit.ly/3vwwJp6 
18 Січня, 2024 р., 11:40
Січень — місяць обізнаності про рак шийки матки (РШМ). Тож протягом місяця говоритимемо про основне щодо РШМ, щоб кожна жінка знала як уберегтися від цієї недуги.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано