КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Кам’янка-Бузької міської ради

21 Січня, 2020 р., 15:53
       Звернення до лікаря-спеціаліста: за направленням чи без нього? Згідно з відповідним протоколом лікування, лікар первинної медичної допомоги оглядає пацієнта та призначає необхідні обстеження. Виходячи з результатів обстеження, сімейний лікар, терапевт та педіатр приймає рішення щодо лікування як гострих, так і хронічних станів пацієнта й дає направлення до профільних спеціалістів у разі необхідності.
26 Грудня, 2019 р., 08:58
     Поліомієліт – це гостре інфекційне захворювання, що уражує нервову систему і викликає повний параліч. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше - через брудні руки, заражену їжу та воду. Симптоми захворювання: висока температура, втома, головний біль, нудота, регидність шиї та біль у кінцівках. Найбільш сприйнятливі до вірусу поліомієліту діти у віці до 5 років. Саме тому важливе значення має своєчасна вакцинація. Близько 5% хворих помирають через порушення дихання при паралічі дихальної мускулатури. У одного з 200 хворих розвиваються деформації хребта і кінцівок, що стають причиною інвалідності. Інші небезпечні ускладнення поліомієліту – пневмонія, міокардит, важкі шлунково кишкові розлади з кровотечею, виразками, кишкова непрохідність. Поліомієліт невиліковний, але його можна попередити за допомогою вакцинації. Щеплення проти поліомієліту входять до календаря профілактичних щеплень: - вакцинація складається з трьох щеплень і проводиться дітям у віці 3, 4 і 5 місяців, перші 2 щеплення - з використанням інактивованої вакцини проти поліомієліту (ІПВ); - ревакцинація проводиться дітям у віці 18 місяців, 6 та 14 років з використанням оральної поліомієлітної вакцини (ОПВ). Крім того, з метою профілактики поліомієліту необхідно: - додержуватись правил особистої гігієни (миття рук); - свіжі овочі, фрукти, сухофрукти та зелень перед вживанням після миття під проточною водою ополоснути кип’яченою чи бутильованою водою. Шановні батьки! Терміново звертайтесь за медичною допомогою, якщо у дитини, раніше не вакцинованої проти поліомієліту, спостерігається висока температура, головний біль, біль у горлі, м’язах та кістках, нежить, блювота, раптове порушення ходи. Адміністрація КНП «ЦПМСД» Кам’янка-Бузької міської ради.
10 Грудня, 2019 р., 14:37
     УВАГА! Адміністрація КНП «ЦПМСД» Кам’янка-Бузької міської ради доводить до відома громадян Кам’янка-Бузької ОТГ, що у АЗПСМ м. Кам’янка-Бузька прийнято на посаду лікарів загальної практики – сімейних лікарів: Волошин Марію Петрівну та Корбецьку Лесю Ярославівну.
10 Грудня, 2019 р., 11:27
       В Україні уже є зареєстровані випадки дифтерії. Не будьте байдужими до свого здоров’я та здоров’я своїх дітей! Від дифтерії захистить вакцинація. За календарем діти отримують щеплення в 2,4,6,18 місяців, 6 років та 16 років.. Дорослі кожні 10 років. Для того щоб отримати щеплення від дифтерії потрібно звернутися до свого сімейного лікаря, лікаря терапевта або лікаря педіатра в «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кам’янка-Бузької міської ради». ВАКЦИНАЦІЯ БЕЗКОШТОВНА!!!
20 Листопада, 2019 р., 17:02
         Шановні мешканці Кам’янка-Бузької ОТГ з 15.11.2019р.  по 29.11.2019р.  у  КНП «ЦПМСД» Кам’янка-Бузької міської ради проводиться акція «Дні профілактики онкозахворювань статевої сфери у чоловіків».
13 Листопада, 2019 р., 17:56
КОМУ НЕ МОЖНА РОБИТИ ЩЕПЛЕННЯ ВІД ДИФТЕРІЇ Протипоказань до щеплень дуже мало. Вакцинуватися від дифтерії потрібно майже усім та не забувати про ревакцинацію кожні 10 років. За світовими стандартами до протипоказань не відносяться легкі застуди з температурою до 38,5°C. Вакцинацію не роблять, якщо є високий ризик серйозної реакції, та при станах, коли імунна відповідь на введену вакцину не сформується. КОЛИ НЕ МОЖНА ВАКЦИНУВАТИСЯ ВІД ДИФТЕРІЇ? • Гостре захворювання, що супроводжується температурою, вищою за 38,5°C. • Серйозна алергічна реакція (анафілактичний шок) на попередню дозу вакцини чи відома алергічна реакція на один із компонентів вакцини (наприклад, на желатин, неоміцин, курячий білок тощо). • Захворювання і стани організму, при яких після введення вакцини імунітет може не сформуватися (наприклад, в умовах хімієтерапії в онкологічних хворих; при вживанні великих доз стероїдних гормонів; при вживанні ліків, що пригнічують імунітет; при СНІДі). • Проведення імуносупресивної терапії • Органічні прогресуючі захворювання нервової системи, епілепсія, епілептичний синдром із судомами не рідше, ніж 2 рази на місяць. У КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Кам’янка-Бузької міської ради достатня кількість вакцини від дифтерії (АДП, АДП-м), тож якщо ви заключили декларацію з лікарем нашого закладу та не маєте ніяких протипоказань запрошуємо Вас провакцинуватися!
10 Жовтня, 2019 р., 09:15
      Шановні мешканці Кам’янка-Бузької ОТГ та району, повідомляємо Вас, що з 02.10.2019 року на другому поверсі в приміщенні АЗПСМ м. Кам’янка-Бузька, вул.Шевченка,6, ведуться ремонтні роботи. В зв’язку з цим, частина медичного персоналу, тимчасово, веде прийом в кабінеті №16, вул.Шевченка,6, кабінеті№3, вул.Шевченка,33 та в приміщенні Кам’янка-Бузького районного лабораторного відділення Радехівського міжрайонного відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» вул.Шевченка,39(колишня Санепідемстанція).                                                                                                                                    Просимо вибачити за тимчасові незручності!      
03 Вересня, 2019 р., 18:42
    Сімейні лікарі, терапевти і педіатри, з якими було укладено декларацію, спостерігають за вашим станом здоров’я чи станом здоров’я вашої дитини, проводять профілактичні огляди, ставлять діагнози та лікують найбільш поширені хвороби, травми, отруєння. Супроводжують пацієнтів с хронічними захворюваннями, допомагають у виконанні медичних призначень. За потреби ваш лікар дає направлення до фахівця вторинної чи третинної допомоги, або буде консультуватись з ним щодо вашого лікування.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано