Що треба знати про поліомієліт !

Дата: 26.12.2019 08:58
Кількість переглядів: 476

Фото без опису     Поліомієліт – це гостре інфекційне захворювання, що уражує нервову систему і викликає повний параліч. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше - через брудні руки, заражену їжу та воду. Симптоми захворювання: висока температура, втома, головний біль, нудота, регидність шиї та біль у кінцівках. Найбільш сприйнятливі до вірусу поліомієліту діти у віці до 5 років. Саме тому важливе значення має своєчасна вакцинація.
Близько 5% хворих помирають через порушення дихання при паралічі дихальної мускулатури. У одного з 200 хворих розвиваються деформації хребта і кінцівок, що стають причиною інвалідності. Інші небезпечні ускладнення поліомієліту – пневмонія, міокардит, важкі шлунково кишкові розлади з кровотечею, виразками, кишкова непрохідність.

Поліомієліт невиліковний, але його можна попередити за допомогою вакцинації.
Щеплення проти поліомієліту входять до календаря профілактичних щеплень:
- вакцинація складається з трьох щеплень і проводиться дітям у віці 3, 4 і 5 місяців, перші 2 щеплення - з використанням інактивованої вакцини проти поліомієліту (ІПВ);
- ревакцинація проводиться дітям у віці 18 місяців, 6 та 14 років з використанням оральної поліомієлітної вакцини (ОПВ).

Крім того, з метою профілактики поліомієліту необхідно:
- додержуватись правил особистої гігієни (миття рук);
- свіжі овочі, фрукти, сухофрукти та зелень перед вживанням після миття під проточною водою ополоснути кип’яченою чи бутильованою водою.

Шановні батьки!
Терміново звертайтесь за медичною допомогою, якщо у дитини, раніше не вакцинованої проти поліомієліту, спостерігається висока температура, головний біль, біль у горлі, м’язах та кістках, нежить, блювота, раптове порушення ходи.

Адміністрація КНП «ЦПМСД» Кам’янка-Бузької міської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано