Щеплення від дифтерії

Дата: 13.11.2019 17:56
Кількість переглядів: 497

КОМУ НЕ МОЖНА РОБИТИ ЩЕПЛЕННЯ ВІД ДИФТЕРІЇ
Протипоказань до щеплень дуже мало. Вакцинуватися від дифтерії потрібно майже усім та не забувати про ревакцинацію кожні 10 років.
За світовими стандартами до протипоказань не відносяться легкі застуди з температурою до 38,5°C. Вакцинацію не роблять, якщо є високий ризик серйозної реакції, та при станах, коли імунна відповідь на введену вакцину не сформується.
КОЛИ НЕ МОЖНА ВАКЦИНУВАТИСЯ ВІД ДИФТЕРІЇ?
• Гостре захворювання, що супроводжується температурою, вищою за 38,5°C.
• Серйозна алергічна реакція (анафілактичний шок) на попередню дозу вакцини чи відома алергічна реакція на один із компонентів вакцини (наприклад, на желатин, неоміцин, курячий білок тощо).
• Захворювання і стани організму, при яких після введення вакцини імунітет може не сформуватися (наприклад, в умовах хімієтерапії в онкологічних хворих; при вживанні великих доз стероїдних гормонів; при вживанні ліків, що пригнічують імунітет; при СНІДі).
• Проведення імуносупресивної терапії
• Органічні прогресуючі захворювання нервової системи, епілепсія, епілептичний синдром із судомами не рідше, ніж 2 рази на місяць.

У КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Кам’янка-Бузької міської ради достатня кількість вакцини від дифтерії (АДП, АДП-м), тож якщо ви заключили декларацію з лікарем нашого закладу та не маєте ніяких протипоказань запрошуємо Вас провакцинуватися!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано