ЩЕ РАЗ ПРО ЗАСТУДУ

Дата: 10.01.2020 15:20
Кількість переглядів: 502

Фото без опису

      Свята святами, а віруси не сплять. Біль в горлі, соплі, кашель, температура, все тіло ломить. І все це так невчасно.

?Що робити?

Відпочивати та пити більше рідини

~Це все?Так просто?

~А як же краплі в ніс?

Сольові розчини - будь ласка. Судинозвужувальні - краще без них. Вони викликають звикання. Діють 4-6 годин. А потім в носі виникає набряк. І треба знову їх брати. Легше потерпіти соплі пару днів, ніж потім боротися з такими побічними діями.

~А як же протизапальні препарати?

В рекомендаціях ми бачимо два препарати: парацетамол та ібупрофен. Їх можна приймати, коли температура 38,5°С та вище або при болях. У нас же люблять приймати "порошки від застуди". Це комбіновані препарати, які містять декілька компонентів. Вони викликають такі ускладнення: аритмії серця, печінкову та ниркову недостатність. Завелика ціна для лікування хвороби, яка сама пройде.

~ А як же імуностимулятори?

Вони не включені в протоколи лікування, тому що не довели свою ефективність. У нас їх гарно називають "противірусними препаратами" та продають всім бажаючим. Не ведіться.

~А як же дезінтоксикація?

Організм бореться з вірусом. "Шматочки" вірусів потрапляють в кров та розносяться по всьому організму. Хворий відчуває втому або ломоту у всьому тілі. В медичних підручниках ці "шматочки" вірусів називають словом "токсини". І всім хочеться випити таку пігулку, щоб ці токсини взяли та зникли. Чарівної таблетки не існує. Єдиний метод - це пити більше рідини. Чашку за чашкою. Та токсини вийдуть з потом та сечею.

 Є ще одна хвороба - грип. Він може бути схожим на застуду, проте його симптоми сильніше виражені. Грип може призвести до смерті. При підозрі на грип зверніться до лікаря

Єдиний ефективний метод профілактики грипу - це вакцинація. Ще не пізно.

Нехай віруси оминають Вас стороною. А якщо Ви все таки захворіли, бажаємо швидко одужати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано