КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Кам’янка-Бузької міської ради

01 Грудня, 2023 р., 11:28
Щороку 1 грудня ми говоримо про боротьбу з вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ) та захворюванням, яке він може викликати – синдром набутого імунодефіциту (СНІД).
30 Листопада, 2023 р., 12:31
Холодова травма або переохолодження – один із найбільших ризиків (разом із переломами кінцівок), які несе із собою зима.
28 Листопада, 2023 р., 10:31
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку від хронічних неінфекційних захворювань помирає 41 мільйон людей.
27 Листопада, 2023 р., 09:28
До уваги мешканців Кам’янка-Бузької ТГ!!!
24 Листопада, 2023 р., 09:19
Сьогодні розбиваємо міф про лікарське свідоцтво про смерть. А точніше - про обов’язок сімейного лікаря бути готовим видати цей документ 24/7. Через необхідність отримати документ терміново багато хто вважає, що можна зателефонувати сімейному лікарю з питанням якнайшвидше отримати лікарське свідоцтво про смерть в будь-який час доби Це - не так. Сімейний лікар не надає медичні послуги цілодобово, і вночі має законне право відпочивати та не відповідати на телефонні дзвінки. Якщо сімейний лікар мешкає в селі, не варто стукати у двері чи вікно вночі також. Дочекайтесь хоча б восьмої ранку та зв’язуйтесь із лікарем у робочі години Ще раз. Сімейний лікар вночі не повинен виїжджати на факт реєстрації смерті. Крім того, виїзд проводиться лише за умови відсутності загроз життю та здоров’ю медичного працівника. Детальніше про те, хто і в яких випадках видає лікарське свідоцтво про смерть можна прочитати тут http://surl.li/krbqh.
20 Листопада, 2023 р., 10:17
Дуже часто у коментарях питають про аналізи. А саме — коли аналізи можна зробити безоплатно. Відповідь: тоді, коли лікар бачить у цьому необхідність та дає електронне направлення. Направлення не потрібне, якщо пацієнт лікується в стаціонарі або при екстреній госпіталізації. Саме в цих випадках аналізи є безоплатними. Тепер детальніше   Лабораторна діагностика є одним із інструментів для лікаря, за допомогою якого можна підтвердити чи спростувати діагноз, призначити лікування. Тому аналізи є безоплатними для пацієнтів, якщо лікар видав електронне направлення. Але окремого пакету в Програмі медичних гарантій під назвою “Аналізи” немає. Натомість майже кожним з пакетів передбачено певний перелік — відповідно до специфіки надання медичної допомоги. Наприклад У центрі надання первинної медичної допомоги можна зробити аналізи, що входять до переліку безоплатних медичних послуг за пакетом “Первинна медична допомога”. Зокрема, це: загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою; загальний аналіз сечі; рівень глюкози у крові; загальний рівень холестерину. А також швидкі тести на вагітність, на тропонін, на ВІЛ, на вірусні гепатити, на антиген SARS-CoV-2 (тобто COVID-19). Майбутня мама може зробити усі призначені гінекологом аналізи безоплатно в жіночій консультації, яка має договір за пакетом “Ведення вагітності в амбулаторних умовах”. Це: розгорнутий аналіз крові, сечі, дослідження на інфекції та віруси, визначення групи крові і резус-фактору, біохімічний аналіз крові, мікроскопічні та цитологічні обстеження та інші. Більшість аналізів, які необхідні для отримання якісної діагностики та лікування, покриває пакет “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”. Це і загальноклінічні, і біохімічні, і бактеріологічні, і гормональні, й імунологічні, і цитологічні дослідження. Але зверніть увагу. В лікарні можуть зробити ті аналізи, які властиві профілю медичного закладу. Наприклад, гормональні чи гістологічні дослідження може зробити не кожна поліклініка.  Щоб зробити аналізи безоплатно — потрібне е-направлення. Виняток — пацієнт перебуває в стаціонарі, планово чи екстрено.  Аналізи лікар призначає пацієнту, а не навпаки. Тобто пацієнти не можуть вимагати направлення на аналізи за власним бажанням. Звернення пацієнтів без направлення може бути платним. Залишилися питання? Телефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.
20 Листопада, 2023 р., 09:36
До уваги мешканців Кам’янка-Бузької ТГ!!!
17 Листопада, 2023 р., 09:20
Чули фразу «Не існує безпечної дози алкоголю»? Це абсолютна правда. Всі рекомендовані дози, які нібито є безпечними — умовні. Оскільки на чутливість до алкоголю впливають на загальний стан здоров’я, вік, вага, генетика, прийом ліків і навіть стать.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано