КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Кам’янка-Бузької міської ради

01 Лютого, 2024 р., 12:02
Здоров'я — це найцінніший ресурс, про який ми маємо піклуватись. Прості і щоденні правила допоможуть уникнути інфекційних захворювань, тримати тіло в тонусі, залишатись енергійним та життєрадісним.
30 Січня, 2024 р., 10:01
 Відповідаємо  Щоб отримати електронне направлення на медичну послугу, пацієнту потрібно пройти на прийом до лікаря особисто. Медик огляне пацієнта, щоб з’ясувати, чи потрібне направлення і на яку послугу  Адже направлення виписують не за бажанням пацієнта, а якщо на це є клінічні показання. Якщо лікар знає свого пацієнта, давно з ним комунікує і розуміє його потреби, то лікар може виписати направлення і онлайн  Якщо ж це перша комунікація і невідомо, чи насправді пацієнту потрібне саме це обмеження чи консультація, виписати направлення онлайн неможливо  Йдучи на прийом до лікаря, пацієнту також слід взяти паспорт, щоби підтвердити особу.
29 Січня, 2024 р., 09:23
До уваги мешканців Кам’янка-Бузької ТГ!!!
26 Січня, 2024 р., 10:11
Серцево-судинні захворювання — причина 64% смертей в Україні. І кожен десятий українець, який помирає від серцево-судинних захворювань, є споживачем тютюнових і нікотинових виробів Тож коли ви бачите на упаковці сигарет попередження "Куріння викликає серцево-судинні захворювання", знайте, що це не просто слова. Це реальність, яка чекає на тих, хто продовжує курити Саме через куріння серцево-судинна система перестає нормально функціонувати. Під впливом тютюнового диму клітини крові налипають на стінки судин та утворюють тромби — а це може призвести до стенокардії, інфаркту або інсульту. Куріння також підвищує артеріальний тиск і спричиняє артеріальну гіпертензію. Безпечного куріння не існує — навіть кілька сигарет, які людина викурює час від часу, завдають шкоди серцю та судинам. Кинути курити може кожен! Дієві рекомендації, як це зробити:  на сервісі "Я кидаю курити": https://stopsmoking.org.ua у відео ЦГЗ: https://bit.ly/3S9f0vv
25 Січня, 2024 р., 10:28
 Нагадуємо, що у період дії воєнного стану пацієнту з симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ можуть оформити тимчасову непрацездатність на п’ять календарних днів дистанційно. При цьому, якщо дію медвисновку про тимчасову непрацездатність потрібно буде продовжити на період понад п’ять календарних днів – пацієнт обов’язково має з’явитися на особистий прийом до лікаря. Пацієнт має змогу звернутися до лікаря за допомогою засобів телефонного зв’язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв’язку, а лікар на підставі звернення та опитування пацієнта відкриє медичний висновок про тимчасову непрацездатність. Це не нова норма, вона вже діяла під час пандемії. МОЗ впроваджує зміни для спрощення взаємодії пацієнта з лікарем і мінімізації проявів самолікування. Наказ МОЗ: https://bit.ly/3tREuWg  Для призначення лікування лікар може також дистанційно виписати електронний рецепт. Нагадаємо, що навіть перший електронний рецепт відтепер можна отримати без особистого прийому. (https://bit.ly/400wtd2)
23 Січня, 2024 р., 10:37
Сон відіграє життєво важливу роль у підтримці нашого фізичного здоров'я, психічного благополуччя та загальної якості життя. Якість і тривалість сну значно впливають на велику кількість аспектів нашого повсякденного життя.
22 Січня, 2024 р., 09:59
Для багатьох людей найстрашнішою частиною нового, більш здорового способу харчування є думка про довічну відмову від улюблених солодощів. Насправді ж печиво та цукерки можна вписати у здорову модель харчування протягом усього життя. Проте, щоби зменшити шкоду під час отримання такого задоволення, їх слід їсти нечасто та у невеликих кількостях: що менше, то краще.
22 Січня, 2024 р., 09:51
До уваги мешканців Кам’янка-Бузької ТГ!!!
19 Січня, 2024 р., 10:38
 Багато людей у холодну пору року скаржаться на сухість шкіри. Взимку температура повітря та рівень вологості різко падають. Обігрівачі допомагають зберегти тепло в будівлях, проте знижують вологість у приміщенні й сушать шкіру. Ознаки й симптоми сухості шкіри можуть відрізнятися залежно від вашого віку, стану здоров'я, умов проживання та ін. Вони включають: - відчуття стягнутості шкіри; - грубість шкіри на дотик; - свербіж; - лущення шкіри; - тріщини, які можуть кровоточити; - почервоніння. Про профілактику сухості шкіри взимку дізнавайтесь за посиланням: https://bit.ly/3vwwJp6 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано