Чи зобов'язаний сімейний лікар приїжджати на виклик додому?

Дата: 28.03.2024 14:02
Кількість переглядів: 35

Фото без опису➡️У Порядку надання первинної медичної допомоги, затвердженому МОЗ (https://bit.ly/3dCNVgx), зазначається, що первинна медична допомога надається під час особистого прийому пацієнта в медичному закладі.

➡️Лікар може виїхати до пацієнта додому, але не зобов’язаний це робити лише тому, що пацієнту далеко їхати чи він не має коштів на поїзд. Рішення про виїзд ухвалює виключно лікар - з огляду на стан пацієнта і свою завантаженість. Наприклад, лікар може відвідувати пацієнтів, які фізично не можуть вийти з дому.

➡️Крім того, лікар може надати консультацію телефоном чи за допомогою відеозв’язку. Знову ж таки, якщо вирішить, що це доцільно. Про правила дзвінків і повідомлень на особистий номер лікаря ми розповідали тут: https://bit.ly/3ocO8fd.

❗️Наголошуємо, що у невідкладному стані слід дзвонити не сімейному лікарю, а на 103. Невідкладний стан — це раптове погіршення фізичного або психічного здоров’я, яке становить пряму та невідворотну загрозу життю та здоров’ю людини або її оточенню (хвороба, травма, отруєння тощо).

Також рекомендуємо почитати, що входить у список безоплатних медичних послуг у сімейного лікаря: https://bit.ly/3Gz9Fq9.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано