Звіт діяльності КЗ "ЦНСП Кам'янка-Бузької міської ради за 2023рік"

Дата: 23.02.2024 16:12
Кількість переглядів: 347

Фото без опису

Звіт діяльності КЗ «ЦНСП Кам’янка-Бузької міської ради за 2023 рік»

       Для надання соціальних послуг в громаді з 02.05.2018 функціонував  КУ «Територіальний центр» Кам’янка-Бузької міської ради. З 01.01.2021року , за рішенням сесії Кам’янка-Бузької міської ради №32 від 17.12.2020 року  терцентр перейменовано в Комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг».

     Штатна чисельність працівників станом на 01.12.2023року становить – 29,25 одиниць. Фактично працюючих – 26 працівників.

     На утримання установи на 2023 рік затверджено кошторисних призначень по загальному фонду у сумі 5322740,00 гривень,  в тому числі субвенція від Жовтанецької селищної ради за надання послуг у відділенні комплексної реабілітації осіб з інвалідністю становить 144264,00 грн.

 Заробітна плата: призначення  на рік складають 3998197,00 грн . Нарахування на оплату праці призначення на рік -  879604,00 грн .    На оплату енергоносіїв призначення на рік складають 217271,00 грн (з них з субвенції 7587,00 грн), канцелярські та господарські видатки призначення на рік 98801,00 грн (з них з субвенції 684,00 грн), оплата  послуг (інтернет, пожежна безпека відділення комплексної реабілітації осіб з інвалідністю, заправка картриджів, програмне забезпечення та інші послуги) призначення на рік  складають 104867,00 грн. (673,00 грн. субвенція).

   Використано станом на 31.12.2023 – 5308376,00 гривень.

   Станом на 31.12.2023  надійшло власних коштів за надані платні  соціальні послуги ( відділення надання догляду вдома, послуги соціальної стрижки) – 125298,00грн.

   Центр надає соціальні послуги різним категоріям населення:

  •  громадянам  які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги по місцю проживання в зв’язку з похилим віком, інвалідністю;
  •  сім’ї з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах;
  •  учасникам та  сім’ї учасників АТО(ООС) та тих які безпосередньо приймають участь в бойових діях на захисті України, родинам загиблих, зниклих безвісти, полонених учасників війни;
  •  особи/діти з інвалідністю;

Працює Пункт видачі гуманітарної допомоги – надано 858 послуг.

За зверненнями родин військовослужбовців що перебувають в зоні бойових дій задоволено 68 індивідуальних звернень – надано, одяг, взуття, засоби гігієни та індивідуального захисту, ліки, аптечки, сухий спирт та інше ( завдяки підтримці друзів-волонтерів з різних міст Польщі та України, небайдужих громадян,  сім’ї Лончини).

     Центром надається 10 базових послуг з них за звітній період фахівцями з соціальної роботи та відділень надано послуг різним категоріям населення:

  • Інформування – 575 послуг ;
  • Консультування – 531 послуга;
  • Представництво інтересів – 252 послуги;
  • Соціальна профілактика – 128 послуг;
  • Соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у СЖО – 20 сім’ї;
  • Соціальний супровід сімей в яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування – 2 сім’ї;
  • Кризове та екстрене втручання – 14 сімей;
  • Соціально-психологічна реабілітація ( відділення комплексної реабілітації осіб з інвалідністю) – 2073 послуги;
  • Догляд вдома – 47927 (на безкоштовній основі – 46916; на платній – 657; на диференційованій основі – 354 );
  • Натуральна допомога - 3672 послуги;

 

Відділення соціальних послуг за місцем проживання - на обслуговуванні протягом року перебувало 117 осіб похилого віку (місто – 74 особи, сільська місцевість – 43 особи), з них 6  осіб з інвалідністю.

Особи які досягли 80 річного віку – 50 осіб, 90 років – 11 осіб.

Безкоштовне обслуговування -  96 осіб,

Платна основа – 15 осіб,

Диференційована оплата – 6 осіб.

     Відділення натуральної та грошової допомоги – зареєстровано 890 осіб в тому числі 316 внутрішньо-перемішені особи. За звітній період надано соціальних послуг 763 особам.

Послугу соціальної стрижки отримали 462 особи (2610 послуг), з них 2476 на платній         основі.

Інші послуги : прання білизни, дрібний ремонт, видача гуманітарної допомоги(одяг, взуття, постіль б.у.) – 172 особи (797 послуг).

Проведено 22 акти обстежень матеріально-побутових умов внутрішньо-переміщених осіб.

Пунктом по прокату технічних та інших засобів реабілітації на безоплатній основі надано послуг 28 особам, видано в користування 40 засобів реабілітації.

Відділення комплексної реабілітації осіб/дітей з інвалідністю - надає реабілітаційні послуги дітям/особам з інвалідністю відповідно до індивідуальної програми реабілітації з раннього віку від 2 до 35 років.

За 2023 рік у відділенні отримали соціальні послуги 20 осіб/дітей,  них 3дітей Жовтанецької ТГ.

Відділення  забезпечує проведення (надання) комплексу заходів (послуг) з:

Психолого – педагогічної реабілітації, логокорекції, лікувальної фізкультури,

соціально - побутової реабілітації .

    Загальна кількість наданих послуг фахівцями відділення становить – 2073 послуги.

    Проведено відкриті заняття на тему: «Вплив нейроігор  на розвиток дітей з мовленнєвими порушеннями» .

 Фахівці із соціальної роботи.

     В базі даних центру на даний час перебуває 52 сім’ї, що опинилися в  складних життєвих обставинах у яких виховується 124 дитини.

 Виявлено та взято на облік 9 сімей СЖО в яких виховується 16 дітей. Протягом звітнього року на соціальним супроводом було охоплено 16 сімей.

 В зв’язку з мінімізацією складних життєвих обставин, позитивним вирішенням життєвих проблем, повноліттям дитини знято з обліку 16 сімей СЖО, в яких виховується 32 дитини.

 Надійшло 142 індивідуальних звернення від мешканців громади, за якими надано 186 соціальних послуг.

Прийнято, зареєстровано та опрацьовано 83 повідомлення стосовно сімей які опинились у складних життєвих обставинах. З них 24 повідомлення Відділення поліції №1 ЛРУП ГУНП у Львівській області про вчинення домашнього насильства. Повідомлення опрацьовані. З сім’ями проводилася профілактична робота, надавалися індивідуальні консультації, інформування постраждалих про можливість перебування у кризових центрах Львова і Трускавця, можливість отримання безкоштовних юридичних консультацій у фахівців з безоплатної вторинної правової допомоги та роботу громадської організації «Центр «Жіночі перспективи».

      За повідомленнями освітніх закладів , громадян, звернень начальника служби у справах дітей, інспекторів ювенальної превенції, старост старостинських округів спільно здійснювалось відвідування сімей.

Проведено  69 актів оцінки потреб сімей/осіб, з них 5 сімей в яких виховується 10 дітей.

     Фахівцями Центру здійснено 18 перевірок  соціальних виплат при народженні (усиновленні) дитини .

 Медичною сестрою надано 850 консультаційно- профілактичних послуг в межах компетенції.

 

     Фахівцями відділень ЦНСП проводиться безпосередня робота щодо надання соціальних послуг в межах компетенції закладу сім’ям з числа загиблих, безвісти зниклих, полонених учасників війни та АТО (ООС), військовослужбовцям які отримали поранення при захисті Батьківщини та їх сім’ям надаються консультаційні, інформаційні соціальні послуги , послуги представництва інтересів ( запити згідно звернень), проводиться робота щодо психологічної підтримки сімей. Завдяки співпраці з БФ надавались соціальні продуктові пакети, засоби індивідуальної гігієни, одяг (новий, б.у. за наявності) шкільне приладдя та солодощі до свят. Загалом охоплено соціальними послугами різного виду – 56 сімей (батьки, дружини) в них 35 дітей.

Діток сімей даної категорії дошкільного та шкільного віку запрошувалось на групові заходи (циркові вистави, екскурсії, відвідування літніх таборів, та поїздки за кордон).

 Для забезпечення потреб громадян вразливих категорій Кам’янка-Бузької громади Центр надання соціальних послуг співпрацює з благодійниками, благодійними фондами та організаціям такими як:  БФ «Крила надії», БФ «Центр волонтерства Львів», БО БФ «Дій для України», ГО «Центр допомоги сім’ям учасників АТО», БФ «Перспектива Нова», БО «Карітас Жовква», БО БФ «Карітас Львів УГКЦ», БФ «Право на захист», Центр допомоги врятованим м.Львів, Центр «Жіночі перспективи», Данська рада у справах біженців, БФ «Ніка», ООН Юнісеф, ТОВ «SWISS KRONO», Компанія «Контіненталь Фермерз Груп», «РакАгріколь», БФ «HOPE.UA», фермерське господарство «ЛІМ», мінімаркет «Родина», Мальтійська служба допомоги у м.Львів.

Отримано та видано на протязі року – соціальні пакети (продуктові набори) – 462 набори, засоби особистої гігієни та набори для прибирання – 47 наборів,  овочі (картопля) – 5,7 т, канцелярське приладдя(шкільні набори) – 42 набори, солодощі(різне)– 153набори .

До Різдвяних свят благодійниками та фондами забезпечено потреби діток сжо та осіб/дітей з інвалідністю – надано 48 подарунків.

Завдяки співпраці  з благодійними фондами діти з вразливих категорій ( загиблих, зниклих безвісти, поранених, впо, сжо) в цьому році  здійснили поїздки в Океанаріум Львів (30 дітей), проведено свято до Дня захисту дітей для родин внутрішньо переміщених осіб, 5 дітей впо відвідали літній табір в с. Брюховичі, діти поранених воїнів табір в Яремче (7 дітей), а також 7 дітей (діти загиблих учасників війни, впо, сжо) у супроводі дружини загиблого учасника війни відвідали з відпочинково-екскурсійним туром Німеччину.

Також для покращення функціонування ЦНСП за підтримки Львівської РДА та БФ «Перспектива Нова» отримано – пральну машину, 2 електрообігрівача, 2 чайника та електроплиту.

 

 

 

Директор                                                                    Любов ФІЛІМОНОВА

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано