Щодо сплати мінімального податкового зобов'язання.

Дата: 12.02.2024 10:28
Кількість переглядів: 46

Фото без описуГоловне управління ДПС у Львівській області інформує, що станом на 01.02.2024 року контролюючими органами сформовано 51840 податкових повідомлень - рішень з мінімального податкового зобов’язання (далі-МПЗ) на суму 49,8 млн.грн. На сьогоднішній день усім платникам вручено податкові повідомлення рішення на сплату податку на доходи фізичних осіб з МПЗ.

Станом на 01.02.2024 року кількість фізичних осіб, які сплатили ПДФО становить 7108 осіб, сума сплаченого ПДФО становить 9,6 млн.грн., що становить лише 19,3 відсотка.

Крім цього, зауважуємо, що вперше мінімальне податкове зобов’язання визначено контролюючим органом за податковою адресою фізичної особи по всіх земельних ділянках сільськогосподарського призначення незалежно від місця їх розташування за 2022 рік у 2023 році.

Реквізити для сплати МПЗ зазначаються в податковому повідомленні- рішенні.

Сплата МПЗ здійснюється фізичною особою протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення рішення.

Наголошуємо, що фізична особа у разі незгоди з визначеним контролюючим органом загальним МПЗ та/або розрахованою у відповідному податковому повідомленні-рішенні сумою річного податкового зобов’язання з податку, такий платник податку має право протягом 30 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення звернутися до контролюючого органу для проведення звірки даних, використаних для розрахунку суми податку, з наданням підтвердних документів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано