Викидати сміття в каналізаційні стоки СУВОРО ЗАБОРОНЕНО!

Дата: 19.01.2024 10:13
Кількість переглядів: 65

Фото без описуСистематично працівники КП «Кам’янкаводоканал»,  цеху водовідведення, ліквідовують аварійні ситуації у зв’язку із непрохідністю каналізаційних мереж, що спричиняється безвідповідальним відношенням окремих жителів багатоповерхівок в частині користування цими мережами.

Що робить людина, яка не розуміє важливість безаварійної роботи системи каналізації?

Унітаз і раковина для неї стають сміттєвим контейнером, в який зливаються залишки після їжі, жирів зі сковорідок, овочеві та фруктові очистки, кістки, предмети особистої гігієни, будівельні матеріали та ін.

У каналізації можна знайти і досить несподівані речі – від мертвих тварин у каналізаційній мережі до шуб, ковдр, автомобільних коліс та дитячих самокатів у каналізаційних колодязях.

КП «Кам’янкаводоканал» звертає увагу своїх абонентів і нагадує, що суворо заборонено викидати в каналізацію: верхній одяг, засоби гігієни, папір, залишки їжі, ганчірки, памперси, відходи туалетів домашніх тварин, будівельне сміття і суміші тощо.

Ставтесь розумно та відповідально до користування внутрішньо - будинковими каналізаційними мережами. Адже унітаз і раковина не є сміттєвим контейнером!

Нагадуємо найпростіші Правила користування каналізацією:

  •  завжди відокремлюйте тверді відходи і утилізуйте їх окремо від рідких;
  •  не викидайте в каналізаційну систему харчові відходи;
  • не виливайте в унітази, раковини, умивальники жири та олію, які накопичуються на стінках труб, поступово звужуючи їх діаметр;
  •  не лінуйтеся виносити сміття в призначені для цього місця.

Також велике прохання нагадати про ці правила членам своїх сімей та, зокрема, сусідам чи знайомим, які не користуються соціальними мережами.

При засміченні системи водовідведення в найліпшому випадку колодязь знаходиться на підпорі, в найгіршому – рідина виливається на тротуар, проїжджу частину або потрапляє в підвал житлового будинку в разі розгерметизації каналізаційних мереж.

Збитки завдані через Вашу недбалість, комунальне підприємство не відшкодовує.

Шановні громадяни, закликаємо Вас цінувати власне житло, любити наше місто та використовувати інженерні комунікації виключно за їх призначенням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано