У Народному домі с. Дернів відбувся фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю!».

Дата: 06.11.2023 10:34
Кількість переглядів: 148

Фото без опису05 листопада у Народному домі с.Дернів відбувся фестиваль повстанської пісні «За Україну! За її волю!». 14 творчих колективів КЗ «Камʼянка-Бузький Народний дім» представили свої номери глядачам.

На початку заходу відбулись урочистості з нагоди 105-річниці створення ЗУНР, також хвилиною мовчання вшанували всіх тих, хто поклав своє життя за незалежність нашої держави.

Поблагословив всіх присутніх отець Нестор, настоятель храму Святої Трійці ПЦУ с.Дернів.

Цього дня лунали пісні, які вели за собою захисників України, що надихають до волі, свободи, звершень заради України й в імʼя України.Цих пісень боялися та замовчували за радянських часів. Такі пісні міг написати лише героїчний народ, який має славетну історію та своїх героїв. Життя показало, що і нове покоління українців, яке зараз захищає нашу державу в російсько-українській війні, так само йде в бій з повстанськими піснями, з якими йшли до бою бійці УПА.

Патріотичний захід було проведено задля вшанування полеглих за волю і єдність України, національно-патріотичного виховання молоді та популяризації повстанських пісень. Цьогоріч захід носив ще одну мету - збір коштів на Збройні сили України. Дякуємо вчителям, учням та батькам Дернівської гімназії за  підготовку та проведення благодійного ярмарку.

Україна переможе, тому що у нас є славна культура, славні бойові пісні справжніх воїнів та захисників України!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано