🚶‍♀️Ходьба: чому вона є корисною❓

Дата: 07.06.2023 09:07
Кількість переглядів: 28



#Ходьба – це чудовий спосіб покращити загальний стан здоров'я. Усього 30 хв. на добу здатні покращити серцево-судинну систему, зміцнити кістки, зменшити зайвий жир та підвищити м'язову силу та витривалість. Окрім того, ходьба допомагає мінімізувати ризик розвитку таких захворювань, як хвороби серця, діабет II типу, остеопороз та деякі види раку.

🕑Ходьба - малотравматична, потребує мінімального обладнання, її можна виконувати у будь-який час дня та у власному темпі. Вона є відмінною формою фізичної активності для людей похилого віку,
з надмірною вагою або тих, хто давно не займався спортом.

☝️Поговоримо сьогодні, чому ж ХОДЬБА є такою корисною:

✅Спалює калорії. Це допоможе схуднути, якщо ви маєте надмірну вагу. Ваше фактичне спалювання калорій залежатиме від декількох факторів, у т.ч. від швидкості ходьби, пройденої відстані, рельєфу місцевості (ви спалюватимете більше калорій, йдучи в гору, ніж на рівній поверхні).
✅Зміцнює серце. Прогулянка не менше 30 хв./добу 5 днів на тиждень може знизити ризик ішемічної хвороби серця приблизно на 19%. Ризик ще дужче мінімізується, якщо ви збільшите тривалість чи відстань, яку ви проходите за добу.
✅Зменшує рівень цукру у крові. Коротка прогулянка після їжі здатна знизити рівень цукру в крові. Невелике дослідження показало, що 15 хв. прогулянка 3-чі на день
(після сніданку, обіду та вечері) покращує рівень цукру у крові більше, ніж 45 хв. прогулянка в інший час протягом дня.
✅Полегшить біль у суглобах. Ходьба здатна захистити суглоби, у т.ч. коліна та стегна. Це тому, що вона допомагає змащувати та зміцнювати м'язи, що підтримують суглоби. Ходьба корисна для людей з артритом.
✅Підвищить імунну функцію.
✅Підвищить енергію. Коли ви втомлені, то прогулянка може стати для вас ефективним зарядом енергії. Вона збільшує потік кисню через тіло, підвищує рівень кортизолу,
адреналіну та норадреналіну (гормони, що піднімають рівень енергії).
✅Поліпшить настрій. Ходьба допомагає психічному здоров'ю. Дослідження показують, що це може допомогти зменшити занепокоєння, депресію та поганий настрій, підвищує самооцінку.
✅Ходьба у швидкому темпі продовжує життя. Дослідники виявили, що ходьба в середньому темпі призводить знижує ризик смерті на 20%, у швидкому темпі - на 24%.
✅Підтягує ноги. Ходьба зміцнює м'язи ніг. Чергуйте ходьбу з іншими видами крос-тренувань, такими як їзда велосипедом або біг підтюпцем. Ви також можете виконувати такі вправи, як присідання, випади та згинання ніг (для ще більшої тонізації та зміцнення м'язів ніг).

📌Аби ваша ходьба була безпечною, дотримуйтесь цих порад:

✅Прогулюйтесь у місцях, призначених для пішоходів. Шукайте добре освітлені місця.
✅Якщо ви гуляєте ввечері або рано вранці, одягніть світловідбиваючий жилет або використовуйте ліхтарик, аби водії могли вас бачити.
✅Носіть міцне взуття з хорошою підошвою та підтримкою склепіння стопи.
✅Одягайте речі вільні та зручні речі.
✅Пийте багато води до та після прогулянки.
✅Наносьте сонцезахисний крем, аби запобігти сонячним опікам (навіть у похмурі дні).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано