Які безоплатні медичні послуги може отримати дитина від народження до повноліття?

Дата: 01.06.2023 10:46
Кількість переглядів: 21

Фото без описуСьогодні - Міжнародний день захисту дітей та Всесвітній день батьків. Попри війну батьки намагаються забезпечити своїм дітям щасливе дитинство. А Національна служба здоров’я України - доступ до якісної та безоплатної медичної допомоги в рамках Програми медичних гарантій.

Кілька фактів про те, які безоплатні медичні послуги може отримати дитина від народження до повноліття 👇

📌 Провідником у медичній системі і менеджером здоров’я для дитини та її батьків буде сімейний лікар чи педіатр. З ним або з нею батьки можуть підписати декларацію одразу після народження дитини.

Декларацію з сімейним лікарем чи педіатром укладають батьки або опікуни дитини. Але при досягненні 14 років, дитина за наявності паспорту може обрати собі лікаря та подати декларацію самостійно.

📌 Дитина, якій вже виповнилося 14 років, за наявності паспорту може обрати собі лікаря та подати декларацію самостійно. За дитину, якій не виповнилося 14 років, декларацію підписує хтось із батьків або інший законний представник. Декларацію можна укласти або з педіатром, або з сімейним лікарем.

Обрати сімейного лікаря або педіатра допоможе наш дашборд https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmd-map

📌 До безоплатного пакету на первинному рівні надання медичної допомоги включено динамічне спостереження за станом здоров’я дитини, аналізи, швидкі тести, вакцинація дітей, згідно з Національним календарем щеплень, е-рецепти на “Доступні ліки” та е-направлення на консультації та діагностику та інше. Детальніше про весь перелік послуг та про те, як сімейний лікар допоможе дбати про здоров’я вашої дитини читайте тут https://cutt.ly/4wq4cisR

📌Загалом право на різну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій - гарантовано кожній дитині. Перелік усіх медичних пакетів можна подивитись на нашому сайті https://cutt.ly/5wq4vxPL Обсяг медичних послуг майже ідентичний як для дорослих, так і дітей. Наприклад, це такі послуги:

✔амбулаторна та стаціонарна допомога;

✔хірургічні операції;

✔ реабілітація;

✔лікування туберкульозу;

✔радіологічне та хіміотерапевтичне лікування онкологічних хвороб;

✔психіатрична допомога;

✔паліативна медична допомога;

✔гемодіаліз;

✔екстрена медична допомога.

📌Але на відміну від дорослих, для дітей передбачена не лише невідкладна, а й планова стоматологічна допомога. Також для немовлят із патологіями діє пакет “Медична допомога у складних неонатальних випадках”. А для тих, хто потребує подальшої реабілітації передбачено пакет “Медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та/або хворими, протягом перших трьох років життя”.

Ми бажаємо, щоб ваші діти були здоровими! А про медичну допомогу для них подбає Національна служба здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано