Кам’янка-Бузька ДПІ інформує!

Дата: 05.04.2023 12:12
Кількість переглядів: 88

Фото без описуНовий сервіс ДПС для громадян

     Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що з 1 січня 2023 року триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2022 року.

Для спрощення процедури декларування доходів для громадян Державною податковою службою України запроваджено новий сервіс – предзаповнення декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), який доступний в Електронному кабінеті.

Сервіс є оптимально простим та надає можливість:

- визначивши лише період звітного року – отримати з Державного реєстру фізичних осіб – платників податку (далі – Державний реєстр) інформацію про нараховані (виплачені) доходи та нараховані (перераховані) податок на доходи фізичних осіб та військовий збір;

- надавши відповіді на запитання в анкеті (щодо категорії платника та виду отриманого доходу) – отримати попередньо заповнену декларацію на підставі даних Державного реєстру та відповідні додатки до декларації;

- додати до декларації копії первинних документів як додатки до декларації;

- перевірити декларацію та у разі необхідності доповнити інформацію з автоматичним перерахунком податкових зобов’язань.

Сервіс функціонує для:

- громадян, які зобов’язані декларувати свої доходи;

- фізичних осіб – підприємців, які перебували на загальній системі оподаткування;

- осіб, які провадять незалежну професійну діяльність.

Скористатися зазначеним сервісом також можуть особи, які заявляють право на податкову знижку.

Дякуємо платникам за чесно задекларовані та сплачені податки.

Задекларована праця = трудові і соціальні права

     Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує, що працювати за трудовим договором – вигідно! Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні. Вам допоможуть у разі нещасного випадку на роботі,  нададуть пільги, якщо у вас є малолітні діти. Всього цього позбавлені незадекларовані працівники.

З моменту укладення трудового договору ви – найманий працівник, який має трудові права й соціальні гарантії.

Ви маєте право на безпечні та здорові умови праці. Роботодавець зобов’язаний: 

- перевіряти умови на робочих місцях, 

- надавати спецодяг і взуття, засоби індивідуального захисту,

- організовувати навчання з охорони праці та медичні огляди.

Якщо ж умови праці шкідливі, ви отримуєте додаткову відпустку, підвищену оплату, ранній вихід на пенсію та інші пільги.

Співпраця: податківці консультують щодо декларування доходів громадян

      Продовжується кампанія декларування доходів, отриманих у 2022 році. Фахівці Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області активно консультують громадян та надають практичну допомогу при заповненні та поданні декларації про доходи, отримані у 2022 році.

Нагадуємо, що 1 січня 2023 року, Міністерство Фінансів України Наказом від 17.05.2022 року №143 внесло зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 26 жовтня 2015 року за № 1298/27743 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 17 грудня 2020 року № 783), та до інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 26 жовтня 2015 року за № 1298/27743 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 17 грудня 2020 року № 783).

Звітувати про минулорічні доходи, не виходячи з дому, можна за допомогою Електронного кабінету на сайті ДПС України. Для користування Електронним кабінетом потрібно лише оформити ключ електронного цифрового підпису або авторизуватись у системі з допомогою застосунку «Дія» у смартфоні.

Сплачені податки з отриманих доходів – можливість своєчасного фінансування державних програм соціального спрямування

     Днями у Кам’янка-Бузькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбулася гаряча лінія на тему «Декларування доходів громадян, отриманих протягом 2022 року». З допомогою телефонного зв’язку з платниками спілкувалась заступник начальника                           ДПІ Оксана Солонинка.

Додзвонювачів цікавили різні питання, що стосуються особливостей кампанії щорічного декларування доходів, отриманих протягом 2022 року, яка триватиме до 1 травня 2023 року. Оксана Василівна розповіла, які громадяни мають задекларувати доходи, та зазначила види доходів, які підлягають декларуванню. Інформувала громадян, що з 1 січня 2023 року введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи.

Також фахівець нагадала, що платники податків мають змогу повернути частину коштів у вигляді податкової знижки у разі понесення протягом звітного року витрат, дозволених до включення до податкової знижки відповідно до п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України. За умови, якщо витрати підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги). Копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з декларацією. Отримання доходу у вигляді заробітної плати або у вигляді дивідендів, крім сум дивідендів, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу.

Варто пам’ятати, що від відповідального ставлення громадян до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку залежить фінансова стабільність нашої держави, соціальний захист громадян.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано