Обстеження га вірусний гепати В і С!

Дата: 14.03.2023 12:19
Кількість переглядів: 84

ЗРОБИТИ ТЕСТ НА ВІРУСНІ ГЕПАТИТИ ВАРТО ХОЧА Б РАЗ ПРОТЯГОМ ЖИТТЯ

Вірусні гепатити В і С надзвичайно небезпечні. Близько 80% випадків цирозу та гепатоцелюлярної карциноми зумовлено саме цими типами вірусних гепатитів.

Вчасне діагностування вірусних гепатитів є дуже важливим, оскільки завдяки розпочатому лікуванню можна попередити розвиток захворювань і серйозні ураження печінки.

Зробити тест на вірусні гепатити варто хоча б раз протягом життя. Водночас, зважаючи на те, що ризиків інфікуватися доволі багато, варто тестуватися після ситуацій, під час яких міг відбутися контакт з інфікованою кров’ю.

Кожен, хто підписав декларацію із сімейним лікарем, може безплатно пройти швидкий тест на діагностування вірусних гепатитів.

Безкоштовно можна протестуватися у недержавній громадській організації (якщо ви належите до групи ризику, яку обслуговує ця організація).

Безкоштовне тестування на вірусні гепатити відбувається під час кожного донорського здавання крові.

У разі негативного результату обстеження вам нададуть інформацію щодо методів профілактики, яких необхідно дотримуватися, щоб попередити інфікування в подальшому.

У разі отримання сумнівного або некоректного результату вам запропонують повторний скринінг із використанням іншого швидкого тесту.

У разі позитивного результату необхідно звернутися до лікаря-інфекціоніста або гастроентеролога, який спрямує на додаткове обстеження для підтвердження діагнозу.

Якщо результат підтверджувальної діагностики — позитивний, слід пройти додаткові обстеження, щоб з’ясувати стан печінки. Також лікар скерує для подальшого лікування.

Вірусний гепатит С — виліковний. Вірусний гепатит В потребує довічного лікування. Водночас, проти нього існує вакцина. Вакцини проти вірусного гепатиту С наразі немає.

У КНП «ЦПМСД Кам’янка-Бузької міської ради» ви можете пройти обстеження методом швидкого тестування на виявлення вірусу гепатиту В і С, попередньо записавшись на прийом до свого сімейного лікаря чи терапевта.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано