У світлі Шевченкового імені.

Дата: 10.03.2023 16:46
Кількість переглядів: 153

Фото без описуСьогодні в дорослій бібліотеці відбулась надзвичайна зустріч з учасником Наукового товариства імені Тараса Шевченка.

Наше місто відвідав непересічний науковець та історик, директор Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки, голова археологічної комісії НТШ, фахівець у галузі спеціальних історичних дисциплін - архівознавства, геральдики та документознавства - Іван Сварник.

Іван Іванович, як представник Наукового товариства імені Т. Шевченка, розповів про визначальну роль Шевченка в творенні ідеї української держави. Проведені паралелі з цитатами із творів митця та сьогоднішньою війною за збереження нашої держави, чітко демонструють винятковість Шевченка, як унікального мислителя, пророка та інструктора. Він через свою поезію чітко описує шлях України та її боротьбу за власну свободу та незалежність.

Можливо раніше, дослідникам Шевченкового слова, не до кінця були зрозумілі його послання народу, можливо вони видавались трохи перебільшеними та алегоричними. Проте, в контексті сьогоднішньої війни, ми розуміємо його настанови через «Заповіт», «Кавказ», «Гайдамаки» та «Холодний Яр».

Пан Іван влучно підсумував, що подальший розвиток України можливий лише якщо ми продовжуватимемо плекати нашу культуру, мову, традиції та прислухатись до Тарасових слів.

Дякуємо Івану Івановичу за натхненну промову, дякуємо Василю Олексійовичу за організовану зустріч. Сподіваємось такі зустрічі і надалі будуть проводитись в нашій громаді.

Комунальний заклад "Публічна бібліотека Кам’янка-Бузької міської ради"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано