ВПО мають можливість отримати гарантовану державою медичну допомогу за місцем проживання.

Дата: 09.03.2023 12:25
Кількість переглядів: 101

 

Фото без описуВійськова агресія РФ в Україні, на жаль, змушує багатьох українців залишати свої домівки та переселятися в інші більш безпечні міста та райони нашої країни.

Однією з основних проблем, з якими можуть зіткнутися внутрішньо переміщені особи - це доступ до медичної допомоги, який є важливим елементом соціальної підтримки та допомоги. Тому важливо знати, що внутрішньо переміщені особи мають право отримувати необхідну медичну допомогу в медичних закладах у тому місті або районі, де вони проживають.

Щоб ВПО отримати вузькоспеціалізовану медичну допомогу потрібно зробити два прості кроки:

1. ОТРИМАТИ НАПРАВЛЕННЯ

Направлення виписує сімейний лікар або лікуючий лікар, який вважає за потрібне залучити до лікування фахівця іншої спеціалізації.

Якщо ви фізично не можете відвідати свого лікаря, зверніться до нього за направленням телефоном або через месенджер. Лікар, який має доступ до електронної системи охорони здоров’я, випише направлення дистанційно.

Направлення також можна отримати й у сімейного лікаря, який працює в найближчому закладі первинної медичної допомоги, у якого є договір з НСЗУ. Для цього не потрібно укладати нову декларацію.

Пам’ятайте: під час воєнного стану на рівні з електронними направленнями діють й паперові. Якщо в лікарні тимчасово немає доступу до електронної системи охорони здоров'я, лікар випише паперове направлення.

2. ЗНАЙТИ ЛІКАРНЮ

Із направленням можна звернутися до лікаря в будь-якому регіоні та в будь-якому закладі охорони здоров’я, який уклав договір з НСЗУ на відповідний пакет послуг. Знайти потрібного спеціаліста в новому місці можна, зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Без направлення можна звернутися до таких фахівців:

● гінеколога

● психіатра;

● нарколога;

● стоматолога;

● фтизіатра;

● лікаря, у якого під наглядом перебуває пацієнт із хронічними захворюваннями.

Отже, якщо ви є внутрішньо переміщеною особою і потребуєте консультації лікаря вузької спеціалізації, у вас є можливість звернутися до нашого медичного закладу. Кваліфіковані лікарі та медичний персонал готові надати вам професійну медичну допомогу та підтримку.

Наша адреса:

м. Кам'янка-Бузька, вул. Героїв Небесної Сотні, 29А


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано