Кам’янка-Бузька ДПІ інформує!

Дата: 01.03.2023 12:09
Кількість переглядів: 96

Фото без описуПро справляння податків і зборів на період до припинення або скасування воєнного стану

    Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що ДПС України листом надала роз’яснення щодо організації контролю за своєчасністю подання податкової звітності, нарахування та сплати податків, в частині застосування під час дії воєнного стану штрафних (фінансових) санкцій до платників податків, які мають можливість своєчасно виконувати свої податкові обов’язки, в разі недотримання строків подання звітності та сплати податків та зборів.  

Варто звернути увагу, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, справляння податків і зборів здійснюється з урахуванням особливостей, визначених у п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ Податкового кодексу України.

Більш детально про це йдеться у листі ДПС України від 16.02.2023 №3478/99-00-04-05-03-07.

Державна реєстрація суб’єктів господарювання – обов’язкова умова здійснення підприємницької діяльності

    На це питання начальником Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Тарасом Печорою надано коментар-відповідь.

Він нагадав платникам податків та громадянам про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання у випадку здійснення системної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг).

Державна реєстрація суб’єктів господарювання – обов’язкова умова здійснення усіх видів підприємницької діяльності та запорука законності її ведення.

На сьогодні соціальні мережі Facebook та Instagram стали бізнес-платформами з потужними маркетинговими інструментами, якими користуються громадяни для дистанційного продажу товарів або надання послуг.

При цьому значна кількість таких продавців нехтують обов’язком реєстрації підприємницької діяльності, ухиляються від сплати податків, а розрахунки проводять через банківські картки фізичних осіб, що заборонено законодавством.

Необхідно зазначити, що ДПС постійно отримує інформацію про факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації, зокрема, через соціальні мережі Instagram, Facebook тощо. Кожен такий випадок досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження – вживаються заходи відповідного реагування.

Одночасно нагадуємо, що за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф до 85 тисяч гривень з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

У Центрі обслуговування Кам’янка-Бузької ДПІ – корисна інформація про декларування доходів

    Із початком деклараційної кампанії фахівці Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області активно консультують громадян щодо особливостей подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи.

Так, нещодавно у Центрі обслуговування платників Кам’янка-Бузької ДПІ заступник начальника інспекції Оксана Солонинка надавала консультаційну та практичну допомогу при заповненні та поданні декларації про доходи, отримані у 2022 році.

Також вона наголосила платникам, що тим, хто планує звітувати про минулорічні доходи, найзручніше буде скористатися можливістю Електронного кабінету, оскільки цей багатофункціональний сервіс від податкової служби має чимало переваг. Для користування Електронним кабінетом потрібно лише оформити ключі електронного цифрового підпису. 

Електронне звітування – зручний та сучасний формат спілкування з контролюючими органами

    Нещодавно фахівці Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області провели робочу зустріч з суб’єктами господарювання, які подають звітність в паперовому вигляді, надали роз’яснення про переваги звітності в електронному вигляді та практичні рекомендації щодо використання електронних сервісів ДПС України.

Податківці зазначили основні переваги використання електронних сервісів ДПС України, а саме: економія робочого часу платника податків, відсутність необхідності придбавати бланки звітних документів, уникнення черг, оновлення версій документів звітності, оперативність обробки отриманої інформації, підтвердження подання звітності, постійне оновлення програмного забезпечення, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Використовуючи функції Електронного кабінету, платники податків можуть реалізувати свої права та обов’язки, наприклад отримати інформацію про наявність/відсутність податкового боргу, сформувати та надіслати податкову звітність та інше.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС з використанням електронного цифрового підпису будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

У центрі обслуговування платників податків у Державній податковій інспекції організовано робоче місце, де спеціаліст центру обслуговування платників на прикладі може показати всі етапи роботи в «Електронному кабінеті» (від отримання КЕП до надсилання звітності).

Крім того, було повідомлено присутніх про початок кампанії декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році, з яких не були сплачені податки та назвав підстави для подання декларації про майновий стан і доходи. Також звернуто увагу, що громадяни  можуть легалізувати неоподатковані в минулому періоді активи, подати одноразову декларацію через свій Електронний кабінет та протягом 60 днів після її подання сплатити одноразовий збір.

Записатись на чергу ОНЛАЙН для отримання послуг в Центрах обслуговування платників ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області

     Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує, що записатись на чергу ОНЛАЙН для отримання послуг в Центрах обслуговування платників ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області можна за посиланням:  http://queue.qsolutions.com.ua:22102/

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано