Цікаві локації Кам‘янка-Бузької громади тепер на Tripadvisor.

Дата: 10.02.2023 10:45
Кількість переглядів: 568

Фото без описуНа одному з найпопулярніших сайтів світу для туристів - Tripadvisor,  з‘явились цікаві  локації Кам‘янка-Бузької громади!

Їх розмістило управління туризму та курортів ЛОДА в рамках популяризації та туристичної привабливості Львівщини. 

Tripadvisor - один з найпопулярніших сайтів в світі, які присвячені подорожам. Це своєрідна туристична соціальна мережа, яка допомагає мандрівникам організовувати та планувати свої подорожі. На ньому розміщено близько 250 млн. відгуків та порад від мандрівників.

Тепер за запитом  „Kamianka-Buzka”відвідувачі сайту можуть ознайомитись із такими пам‘ятками архітектури як:

  • Костел Успіння Пресвятої Богородиці (1910-1929 рр). Неоготична будівля подібна до храму святих Єлизавети та Ольги у Львові. Обидві святині спроєктував знаний архітектор Теодор Тальовський. Під час Першої світової війни у костелі постраждали вітражі, які замовляли на краківській фірмі Зеленського, а дзвони забрали на боєприпаси. Бої Другої світової будівлю не зачепили, але згодом радянська влада розмістила тут зерносховище, меблевий магазин і пункт наповнення сифонів водою. Тепер костел належить римо-католицькій парафії.
  • Церква Святого Миколая (1667 р) - дерев’яна, зведена у стилі галицької школи народної архітектури. Святиня належить до пам’яток архітектури національного значення. Саме тут знайшли перше слов’янське паперове Євангеліє, датоване 1411 р. Його зберігають у відділі рукописів Національної бібліотеки ім. В. Вернадського у Києві.
  • Церква Різдва Пресвятої Богородиці (1878-82 рр) з’явилася завдяки діяльності місцевого священика Михайла Цегельського і славиться чудотворною іконою Струмилово-Кам’янецької Матері Божої. За переказами, цей образ з’явився на липі, а коли лісом проїжджав тогочасний староста Юрій Струмило, його коні впали навколішки. Згодом на цьому місці збудували капличку, потім звели дерев’яну церкву, ще пізніше мурований храм, який стоїть досі.
  • Біля ратуші міста теж можна зупинитися. Її купол, після пожежі у лютому 2022 року, вже відновили. Майстрам вдалося відтворити дизайн даху максимально наближений до оригінального: він гостроверхий із слуховими вікнами та завершується сиґнатуркою зі шпилем-флюгером.
  • Церква Св.Микити с.Дернів (1666 р). Її вважають взірцем народної архітектури галицької школи. Сакральна споруда належить  до пам’яток архітектури національного значення і підпорядковується греко-католицькій церкві. А ще у селі є костел (1930р.) в стилі конструктивізму. Служби тут не правлять. Кажуть, що храм навіть не встигли освятити, завадила Друга світова війна.
  • Костел Благовіщення с.Тадані (1734 р) - один з найдавніших збережених дерев’яних костелів України, оригінальний вівтар якого зараз знаходиться в костелі в Бібрці.
  • Церква Св.Юра (1759 р) с.Батятичі,  яка є національною пам’яткою.
  • Церква Собору Пресвятої Богородиці (1788 р) с.Батятичі, яку розписував маляр Теофіль Копистинський.
  • Костел Св.Ядвіги (1903 р) с.Батятичі, що звели польські колоністи.
  • У селі Спас  на березі річки Західний Буг є церква Преображення Господнього (1932 р). Гордість святині – унікальний «плоский» іконостас, виготовлений з ясеня та інкрустований мореним дубом, який згідно переказів брали з дна річки Буг.

Рушайте  до міста, слоган якого – «колиска українського театру». Саме в Кам’янці-Бузькій під час ярмарку відбулась перша постановка українською мовою «Продав кота в мішку», режисером якої став письменник та вчитель Якуб Ґаватович. Площа, де грали актори, досі існує, а кіт зі старовинної інтермедії став неофіційним символом міста, де часто бував Лесь Курбас та написав роман «Вир» Григорій Тютюнник.

Відвідати вкладку на туристичному ресурсі з цікавими місцями можна за посиланням: https://www.tripadvisor.com/Attractions-g25231255-Activities-Kamianka_Buzka_Lviv_Oblast.html 

 

Інформація: управління туризму та курортів ЛОДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано