Інформаційне повідомлення про проведення громадських слухань щодо реорганізації (зміни типу) Деревлянської гімназії Кам’янка-Бузької міської ради.

Дата: 23.06.2022 11:10
Кількість переглядів: 416

Фото без опису1. Найменування організатора громадських слухань – Кам’янка-Бузька міська рада.

2. Мета: врахування думки жителів Кам’янка-Бузька територіальної громади щодо реорганізації з 01 вересня 2023 року комунального закладу «Деревлянська гімназія Кам’янка-Бузької міської ради» у філію «Деревлянська гімназія  опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ  ступенів №2 ім. Григорія Тютюнника Кам’янка-Бузької міської ради».

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26) реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника (стаття 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).

Станом на сьогодні на території Кам’янка-Бузької міської ради функціонують 9 закладів загальної середньої освіти у яких навчається 2452 учні, а в дошкільних групах виховується 136 дітей. У Деревлянській гімназії здобувають освіту 45 учнів та 15 дошкільнят. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена  на заробітну плату педагогічних працівників. 

У зв’язку з малою наповненістю класів Деревлянської гімназії є загроза втратити права громади на отримання освітньої субвенції з державного бюджету на оплату праці педагогічним працівникам цього закладу.

У такому випадку, бюджетне навантаження щодо оплати заробітної плати педагогам буде покладене на місцевий бюджет, що призведе до мінімізації видатків на основні поточні потреби всіх закладів освіти (покращення матеріально-технічної бази тощо) і негативно вплине на забезпечення надання якісних освітніх послуг і забезпечення комфортного освітнього простору (середовища).

З метою збереження за закладами освіти високого коефіцієнту при розподілі освітньої субвенції, збереження робочих місць та рівня заробітних плат педагогічних працівників, є потреба провести заходи щодо трансформації (зміни) мережі закладів освіти згідно запропонованого проєкту рішення (додаються).  

Крім того, заходи з оптимізації шкільної мережі дадуть можливість створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців.

3. До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці Кам’янка-Бузької міської ради, депутати Кам’янка-Бузької міської ради.

4.  Формат проведення громадського обговорення:

У зв’язку з продовженням карантину, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, воєнним станом та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються протягом 15 календарних днів у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 80400, Львівська область, Львівський район, м. Кам’янка-Бузька, вулиця Шевченка, будинок 2 (Кам’янка-Бузька міська рада), а також  на електронну адресу: ms.kbmr@ukr.net. Також із дотриманням усіх заходів безпеки публічне громадське обговорення передбачатиме на території села Деревляни:  громадських слухань, зустрічей з громадськістю та колективом гімназії.

5. Місцезнаходження та адреса електронної пошти організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

Адреса: 80400, Львівська область, Львівський район, м. Кам’янка-Бузька, вулиця Шевченка, будинок 2 (Кам’янка-Бузька міська рада), електронна адреса: ms.kbmr@ukr.net.

6. Прізвище та імя особи, визначеної відповідальною за громадське обговорення – Замула Світлана Юріївна –заступник міського голови  Кам’янка-Бузької міської ради, телефон: 097 791 37 40.

Контактна особа – Чепіль Ігор Євстахович – начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Кам’янка-Бузької міської ради, телефон: 067 876 31 49.

7. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному веб-сайті Кам’янка-Бузької міської ради у строки, передбачені чинним законодавством.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано