Чорні дати в календарі нашої історії...

Дата: 22.06.2022 10:12
Кількість переглядів: 339

Фото без описуЧорні дати в календарі нашої історії... Згадуємо разом з підбіркою nzl.media!

  • 22 червня 1941 року нацистська Німеччина напала на Радянський Союз. Боротьба двох тоталітарних ідеологій призвела до руйнівного знищення безлічі населених пунктів, масштабних депортацій та злочинів проти людяності.
  • Епіцентром битв стали території України, які відчули на собі всю жорстокість і нацистського, й більшовицького режимів. Унаслідок цього загинули мільйони українців.
  • Указом Президента 22 червня встановлено Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. У цей день згадуємо подвиг українського народу, який брав активну участь в німецько-радянській війні.
  • Порушення угоди. Політика «умиротворення» Гітлера, яку проводили тодішні уряди Франції та Британії, не досягла бажаного успіху. У 1936 році війська Третього Рейху захопили Рейнську область, порушивши умови Версальського договору — документа, укладеного наприкінці Першої світової. Через кілька років війська Гітлера приєднали до Німецької імперії Австрію, розділили Чехословаччину, окупували країни Балтії, а 1 вересня 1939 року напали на Польщу.
  • Незадовго до окупації Польщі 24 серпня 1939 року Німеччина та СРСР уклали договір про ненапад — Пакт Молотова — Ріббентропа. Фактично, ця угода затверджувала розподіл сфер впливу між Гітлером та Сталіним у Східній Європі. Після підписання пакту СРСР напав на Фінляндію, змусив Румунію передати землі Бессарабії та Північної Буковини.
  • Коли у Німеччини та СРСР з’явився спільний кордон, Гітлер переконав своїх поплічників у завданні превентивних ударів по Радянському Союзу. Мотивував він це тим, що СРСР розмістив значну кількість військової техніки на кордоні з захопленими Німеччиною територіями й мав намір напасти на Європу влітку 1941 року.
  • Війська Третього Рейху вдерлися на радянські території 22 червня 1941 року, Червона армія відступала до кінця 1942. Стратегічну ініціативу Німеччина втратила у 1943 році, коли СРСР перейшов у наступ й отримав значну допомогу від союзників (США та Великої Британії).
  • Продовження — у каруселі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано