Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць.

Дата: 03.06.2022 12:44
Кількість переглядів: 1479

Фото без описуКам'янка-Бузька міська рада інформує про початок проведення громадського обговорення пропозицій щодо перейменування вулиць.

Організатор громадського обговорення - Кам'янка-Бузька міська рада.

Перелік назв вулиць, які пропонуються до перейменування:

м.Кам’янка-Бузька

– вул. Мічуріна – на вул. Володимира Симиренка (український науковець і селекціонер плодових культур в Україні, один із перших агроекологів та розробників дослідницької справи методології сучасного садівництва. По Першій світовій війні був реконструктором садівництва в Україні. Організував і очолив Всесоюзний науково-дослідний інститут південних плодових і ягідних культур у Києві (нині — Український науково-дослідний інститут садівництва). Наважився запропонувати альтернативні шляхи розвитку садівництва, які йшли в розріз з думкою тодішньої влади, «мічурінців» і особисто Сталіна. Через що і став жертвою сталінських репресій, розстріляний НКВД.

- вул. Павлова - на вул. Димитрія Яреми (патріарх Київський і всієї України Української автокефальної православної церкви. Після ліквідації УГКЦ, маючи на меті протистояти русифікації та знищенню українського православ'я, прийняв 10 серпня 1947 священичий сан. Протягом свого патріаршого служіння Патріарх Димитрій відвідав усі єпархії УАПЦ в Україні, а також США і Польщу. Охоче проповідував у різних суспільних середовищах. Виявляв постійну турботу про налагодження міжцерковних стосунків і творення єдиної Помісної Церкви в Україні. Постійно дбав про розвиток церковного мистецтва на засадах національної традиції, про воцерковлення української молоді та інтелігенції);

- вул.Пушкіна - на:

  • 1) вул. Романа Кравчука (народився в м.Кам’янка Струмилова 1910 року, український військово-політичний діяч, один із керівників українського визвольного руху, Член Крайового проводу ОУН ЗУЗ, Лицар Золотого хреста заслуги (25.07.1950), Золотого Хреста Бойової Заслуги 1-го кл. (посмертно). Зробив вагомий внесок в справу боротьби за незалежність України, як провідник, зростав разом з розвитком українського визвольного руху, віддав йому 21 рік свого життя, з них 5 років відсидів в польських та німецьких тюрмах та 12 років провів у збройній боротьбі. Протягом 1944–1951 рр. під його керівництвом ОУН(б) на Західноукраїнських землях відіграла вирішальну роль в війні українців за державну незалежність, яка хоч і завершилася поразкою, але не зламала у людей віри у правильність ідеї про можливість створення незалежної Української держави;
  • 2) вул. В’ячеслава Чорновола (український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичний в'язень СРСР. Провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х — 90-х років; Герой України (2000, посмертно). Разом із іншими видатними діячами започаткував в Україні національно-визвольний рух шістдесятників та дисидентів.

с.Зубів Міст

- вул. Колгоспна - на вул. Весняну (попередня місцева назва);

- вул. М.Солодкої - на вул. Сонячну (попередня місцева назва);

- сквер М.Солодкої - на сквер Віри, Надії, Любові (попередня місцева назва).

с.Прибужани

вул. Хомина - на вул. Вишневу (попередня місцева назва)

с. Руда

вул. Колгоспна - на вул. Сонячну (попередня місцева назва)

с. Руда - Сілецька

вул. В.Солтана - на вул. Липову (попередня місцева назва)

Зауваження та пропозиції (з відповідним обґрунтуванням) подаються у письмовій формі або надсилаються електронною поштою із зазначенням найменування (юр. особи), прізвища, імені, по батькові (фіз. особи) та адреси до 5 серпня включно, на поштову адресу: 80400, вул. Шевченка, буд. 2, м. Кам’янка-Бузька, Львівський район, Львівська область або на електронну пошту Кам’янка-Бузької міської ради: ms.kbmr@ukr.net

Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

Консультації з питання, що винесено на громадське обговорення можна отримати в Кам’янка-Бузькій міській раді за адресою: 80400  вул. Шевченка, буд. 2, м. Кам’янка-Бузька, Львівський район, Львівська область; електронна пошта: ms.kbmr@ukr.net,  телефон: 03 (254) 2 45 96.

Відповідальна особа за проведення громадського обговорення – керуюча справами Беднарська - Ханас Антоніна Михайлівна.

Результати громадського обговорення будуть оприлюдненні на офіційному сайті Кам’янка-Бузької міської ради за посиланням https://kbmr.gov.ua/main/  протягом 5 днів після проведення громадських слухань.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано