До уваги осіб, які працюють з пестицидами та агрохімікатами.

Дата: 09.02.2022 10:06
Кількість переглядів: 266

Фото без описуВідповідно до статті 18 Закону України «Про захист рослин» та статті 11 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» суб’єкти  господарювання зобов’язані допускати до робіт із транспортування, зберігання, засобів захисту рослин, їх торгівлею лише осіб, які пройшли спеціальну підготовку та мають на те відповідне посвідчення і допуск. 

Порядок одержання допуску (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами та агрохімікатами визначається Постановою КМУ від 18 вересні 1995 р. № 746. 

Підприємства, організації, установи, фізичні особи-підприємці та громадяни діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами та агрохімікатами повинні пройти спеціальну підготовку з питань безпечного проведення робіт з пестицидами і агрохімікатами та отримати посвідчення .

Підставою для видачі допуску (посвідчення) на право роботи з пестицидами та агрохімікатами є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров’я.

Згідно із наказом «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 року №96»  від 25.02.2021 року №395 встановлено розмір плати за проведення навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи пов’язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами.  

Проведення навчань з питань безпечного поводження з пестицидами і агрохімікатами працівників установ та організацій  проводяться головним спеціалістом відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області за адресою: м. Кам’янка-Бузька, вул. Незалежності 27, тел. 0 (254) 51-248;

 Відповідальність за порушення законодавства у сфері захисту рослин несуть особи, які не пройшли спеціальну підготовку та не отримали відповідний допуск та посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобами захисту рослин. Порушення передбачає дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову відповідальність (стаття 21 Закону України «Про захист рослин»). 

Інформацію підготувала головний спеціаліст відділу контролю за обігом ЗЗР ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області  Л.В.Ціж.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано