Інвестори Кам'янка-Бузького індустріального парку отримають фіскальні стимули від держави!

Дата: 22.12.2021 10:36
Кількість переглядів: 526

Фото без описуФіскальні стимули для інвесторів індустріальних парків – аргумент на користь українських громад.

Законопроєкти щодо фіскальних стимулів, які минулого тижня у першому читанні ухвалила Верховна Рада, стануть позитивним «аргументом» для пожвавлення залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій.

«Оновлене законодавство істотно знижує для підприємця ризики, а ще — час і витрати на “старт” інвестиційного проєкту. Тож розраховуємо на подальшу підтримку народними депутатами цих законопроєктів у цілому.» - прокоментував Олексій Чернишов.

Минулого тижня Верховна Рада прийняла у першому читанні два законопроєкти – №5688 та №5689, що передбачають фіскальні стимули для учасників індустріальних парків. Це передбачає:

  •  звільнення від податку на прибуток резидентів ІП на 10 років за його реінвестування в розвиток інвестиційного проекту;
  •  звільнення від оподаткування ПДВ нового устаткування (обладнання) для власного використання;
  •  встановлення пільг з податку на нерухомість за рішенням органів місцевого самоврядування;
  •  встановлення ставки земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності в розмірі меншому, ніж земельний податок (за рішенням органів місцевого самоврядування);
  • звільнення від сплати земельного податку (за рішенням органів місцевого самоврядування).
  • звільнення від оподаткування митом нового устаткування (обладнання), що ввозиться учасниками індустріальних парків для власного використання.

Нагадаємо, Камянка-Бузький індустріальний парк входить в мережу з 25-ти індустріальних парків в Україні, які покликані створити понад 50 тисяч робочих місць. Минулого місяця обрано керуючу компанію Приватне підприємство "Скіфи", а в 2022 році із залученням коштів ДФРР планується завершити під'єднання майданчика до основних комунікаційних мереж.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано