В навчальних закладах громади, які опалюються природним газом, поки що тепла не буде.

Дата: 11.10.2021 12:19
Кількість переглядів: 627

       Фото без описуМи вже повідомляли, що опалювальний сезон в навчальних закладах під загрозою зриву у зв'язку із стрімким здорожчанням природного газу на ринку.

Чергова закупівля не відбулась, оскільки ціна на природний газ коливається в межах 30 тис.грн за  1 тис. куб. м., в результаті чого жодна компанія не взяла участь в тендерній закупівлі. А комерційні пропозиції постачальників газу сягають 48 тис. грн. за 1 тис. куб. м. природного газу.

Це проблема не лише нашої громади, але і всієї України. Ціна на газ ніяким чином не регулюється і не фіксується для бюджетних установ.

У зв'язку з цим уроки в школах скорочені.

Очікуємо рішення Уряду щодо виконання умов Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр.

Другий абзац пункту 10 якого передбачає, що для установ та організацій, що фінансуються з державного або місцевих бюджетів, та використовують природний газ для забезпечення всіх своїх потреб, пропозиція укладати договори постачання природного газу із строком поставки до 31 грудня 2021 року та, окремо, на весь 2022 рік за ціною -13659,63 гривень за 1 тис.куб.м (без ПДВ та без урахування тарифу на послуги з транспортуванню природного газу).

Просимо віднестись з розумінням, оскільки такі ситуації врегульовуються Урядом на рівні держави.

Повний текст Меморандуму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано