В КНП "Кам'янка-Бузька ЦРЛ" було вперше проведено ендопротезування кульшового суглоба.

Дата: 15.09.2021 16:52
Кількість переглядів: 583

Фото без описуПацієнтка - пані Марія, віком 80 років, внаслідок падіння отримала важку травму, яка без належного лікування залишає людину прикутою до ліжка.

Бригадою екстреної медичної допомоги пацієнтку доставлено в приймальне відділення КНП "Кам'янка-Бузька ЦРЛ", де вона отримала ургентну медичну допомогу. Після проведеного обстеження та стабілізації стану було встановлено діагноз: «Закритий перелом шийки лівої стегнової кістки зі зміщенням».

Різновид даного перелому є вкрай небезпечним для людей літнього віку, адже шанси на зрощення без оперативного лікування - дуже незначні, а довготривалий ліжковий режим є небезпечним для життя. Зібравши анамнез, поспілкувавшись з родичами пацієнтки, ми дізналися, що пані Марія, попри свій поважний вік, є дуже активною людиною, щодня проходить близько 5 кілометрів з дому до міста.

Тому ендопротезування кульшового суглоба - метод вибору для лікування в даному випадку, оскільки дозволяє встати на ноги вже наступного дня після операції.

Завдяки співпраці та злагодженій роботі лікарів, оперативне втручання проведено в складі операційної бригади: доцента, к.м.н кафедри ортопедії та травматології Яцкевича А.Я., лікарів-травматологів лікарні - Пилип'яка П.Р. Pavlo Pylypiak, Заліска О.З. Oleh Zalisko, анестезіолога Сандака І.І. Сандак Ігор, операційної медсестри Зборовської О.

Лікуючий лікар - Пилип'як П.Р.

Вже наступного дня щаслива пацієнтка вставала на ноги, на 2-й день після операції самостійно пересувалася по палаті під наглядом лікаря.

Результат лікування - успішний, повністю відновлено функцію кульшового суглобу. Пацієнтка без болю та з посмішкою на обличчі повернулася до активного життя!

КНП "Кам'янка-Бузька центральна районна лікарня" є багатопрофільною лікарнею  інтенсивного лікування другого рівня, яка надає широкий спектр медичних послуг.

Інформація з офіційної фейсбук-сторінки https://www.facebook.com/profile.php?id=100057079194924


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано