Дайджест актуальних новин від ДПС.

Дата: 16.07.2021 10:47
Кількість переглядів: 367

Для інформаційної підтримки та допомоги платникам податків функціонує Контакт-центр ДПС.

 

Кам’янка-Бузька ДПІ ГУ ДПС у Львівській області повідомляє, що для інформаційної підтримки та допомоги платникам податків щодо стану обробки податкової звітності, реєстрації податкових накладних та функціонування електронних сервісів функціонує Контакт-центр ДПС.

Для інформаційної підтримки та допомоги платникам податків щодо стану обробки податкової звітності, реєстрації податкових накладних та функціонування електронних сервісів функціонує Контакт-центр ДПС, в який можна звернутися за номером тел. 0 800 501 007 зі стаціонарного телефону безкоштовно.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою електронних сервісів: «InfoTAX» та Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua).

 

Адміністративні послуги найзручніше отримувати через електронні сервіси

 

В управлінні електронних сервісів ГУ ДПС у Львівській області нагадали, що створення умов, які гарантують якісне обслуговування громадян, є пріоритетним напрямом для органів державної податкової служби. Щоб забезпечити громадянам та бізнесу максимальну зручність та доступність сплати податків, фахівці податкової служби  активно працюють над цифровізацією послуг.

Дистанційно спілкуватися з органами ДПС допомагають її електронні сервіси ДПС:

«Єдине вікно подання електронної звітності» - спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення, яке розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Головна/ Електронна звітність/ Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності»;

«Електронний кабінет» - інформаційно-телекомунікаційна система, вхід до якої здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/, а також через вебпортал ДПС https://tax.gov.ua/.

Найбільш популярним сервісом ДПС залишається Електронний кабінет, який надає можливість доступу до понад 80 електронних сервісів. Цей сервіс сприяє покращенню відносин з платниками, завдяки йому скорочується час на оформлення та подання звітності до органів податкової служби, підвищується оперативність надання та якість звітності.

 Як перевірити легальність походження алкогольних напоїв?

 

Кам’янка-Бузька ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує, що на легальній алкогольній продукції та тютюнових виробах повинна бути марка акцизного податку.

Акцизна марка для алкогольних напоїв містить два штрих коди. Це ? двомірний штрих-код швидкого реагування (QR-код) та лінійний штрих-код.

Штрих-код містить інформацію про серію та номер марки.

QR-код містить інформацію про серію та номер марки, реквізити покупця марки: для юридичних осіб – код згідно з ЄДРПОУ, для фізичних осіб - підприємців – код, який відображає реєстраційний номер облікової картки платника податків, а також посилання на вебресурс для перевірки марки.

Саме за допомогою QR-коду споживачі можуть швидко виявити підробку, скориставшись своїми ґаджетами.

Обов'язкова сплата ЄСВ з 1 червня платниками єдиного податку І групи

 

Нормами Закону України від 04 грудня 2020 року № 1072-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" передбачалися пільги для платників податків, зокрема для підприємців платників єдиного податку І групи.

Зокрема, платники єдиного податку І групи тимчасово звільнялися від сплати єдиного податку, а також від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску з грудня 2020 року по травень 2021 року включно.

При цьому вказаний період включається до страхового стажу підприємця, та вважається, що страхові суми були сплачені у розмірі мінімального страхового внеску.

Але з 01 червня 2021 року для платників єдиного податку І групи відновлено обов’язок сплати єдиного податку та єдиного внеску за червень 2021 року. 

Єдиний соціальний внесок за червень п.р. необхідно сплатити до 20 липня 2021 р.

Нагадуємо, що з 1 січня 2021 року діють нові реквізити рахунків для сплати ЄСВ. А за ІІ квартал 2021 року сума ЄСВ становить 3960 грн.

Три кроки для переходу на єдиний рахунок

 

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, для того, щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно здійснити наступні три кроки.

Перший – через Електронний кабінет подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку»

Другий – отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.

Третій – надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів. Платники, які не подали Повідомлення за встановленою формою продовжують сплачувати платежі безпосередньо на бюджетні або не бюджетні рахунки.

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано