ПРОТОКОЛ №2 засідання конкурсної комісії для проведення Конкурсу на посаду керівників закладів шкіл.

Дата: 11.06.2021 14:44
Кількість переглядів: 2727

ПРОТОКОЛ №2

засідання конкурсної комісії  для проведення Конкурсу на посаду керівників: закладу загальної середньої освіти с. Батятичі, Желдецького закладу загальної середньої освіти, закладу загальної середньої освіти №2, закладу загальної середньої освіти №3 Кам’янка-Бузької міської ради Львівської області

 

10 червня 2021року                                                                               16.00 год.

 

          Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту»  від 16.01.2020 року  №463-IX, на виконання рішення 8-ї сесії Кам’янка-Бузької міської ради від 25.03.2021року №52  «Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Кам’янка-Бузької міської ради» зі змінами затвердженими рішенням Х сесії VIII скликання від 27 квітня 2021 року №71 «Про внесення змін у рішення Кам’янка-Бузької міської ради від 25.03.2021 року №52 «Про затвердження положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Кам’янка-Бузької міської ради» та затвердження персонального складу конкурсної комісії», наказів відділу ОКТМС від 29.04.2021 року: № 01-04/91 «Про оголошення  конкурсу на посаду директора закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Батятичі Кам’янка-Бузької міської  ради», № 01-04/92 «Про оголошення  конкурсу на посаду директора Желдецького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів  Кам’янка-Бузької  міської  ради Львівської області», № 01-04/93 «Про оголошення  конкурсу на посаду директора закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 ім. Григорія Тютюнника Кам’янка-Бузької  міської  ради Львівської області», № 01-04/94 «Про оголошення  конкурсу на посаду директора закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Кам’янка-Бузької  міської  ради Львівської області»  оголошено конкурс на заміщення вакантних посад керівників ЗЗСО с. Батятичі, Желдецького ЗЗСО, ЗЗСО №2, ЗЗСО №3 Кам’янка-Бузької міської  ради  Львівської області.

  

Присутні:

Голова комісії:

Загорняк Ольга Мирославівна - депутат Кам’янка-Бузької міської ради

Заступник голови комісії:

Краєвська Віра Степанівна – голова ОТОППОіНУ Кам’янка-Бузької міської, Новояричівської, Добротвірської селищних, Жовтанецької сільської територіальних громад.

Члени комісії:

Костюк Галина Михайлівна - депутат Кам’янка-Бузької міської ради

Підгайна Надія Романівна – головний спеціаліст сектору правового забезпечення управління Державної служби якості освіти у Львівській області Гамерник Галина Ярославівна – головний спеціаліст відділу роботи з експертами управління Державної служби якості освіти у Львівській області Коцовська Олександра Степанівна - доцент кафедри освітньої політики Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

Всього: 6 членів конкурсної комісії.

 

Секретар комісії   (без права голосу):             

Петрик Т.Р. - заступник начальника-завідувач сектору освіти відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Кам’янка-Бузької міської ради.

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ:

 

  1. Про обговорення Критеріїв оцінювання тестування на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, ситуаційного завдання та презентації перспективного плану (програми) розвитку закладу загальної середньої освіти конкурсного відбору на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної власності Кам’янка-Бузької міської ради.  

  2. Про розгляд та затвердження тестових питань, ситуаційних завдань для кандидатів, які допущені до участі в конкурсному відборі на заміщення вакантної посади керівника закладу загальної середньої освіти с. Батятичі, Желдецького закладу загальної середньої освіти, закладу загальної середньої освіти №2, закладу загальної середньої освіти №3 Кам’янка-Бузької міської ради Львівської області.

 

 

СЛУХАЛИ по першому питанню:

Голову конкурсної комісії Загорняк О.М., яка ознайомила присутніх з етапами конкурсного відбору та критеріями оцінювання тестування на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, ситуаційного завдання та презентації перспективного плану (програми) розвитку закладу загальної середньої освіти конкурсного відбору на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної власності затвердженого рішенням 8-ї сесії Кам’янка-Бузької міської ради від 25.03.2021року №52  «Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Кам’янка-Бузької міської ради» зі змінами затвердженими рішенням Х сесії VIII скликання від 27 квітня 2021 року №71 «Про внесення змін у рішення Кам’янка-Бузької міської ради від 25.03.2021 року №52 «Про затвердження положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Кам’янка-Бузької міської ради» та затвердження персонального складу конкурсної комісії» (дальше Положення).

I. Тестування на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, зокрема Законів України «Про освіту», «Повну загальну середню освіту» та інших нормативно-правових актів у сфері загальної середньої освіти.

1.1. Тестування містить 40 тестових завдань, які формуються із загального переліку питань відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 19 травня 2020 року № 654 «Щодо примірного переліку питань», листа Міністерства освіти і науки України від 20 травня 2020 року №1-9-264 «Щодо окремих питань проведення конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти» та інших нормативно-правових актів у сфері загальної середньої освіти. 

Варіанти тестування та відповіді на тестові завдання затверджуються начальником відділу ОКТМС (або особою, яка виконує обов’язки начальника). Кожне тестове завдання передбачає кілька варіантів відповідей, лише один з яких є правильним.

Тестування проходить письмово не довше 60 хвилин у присутності членів комісії не менше двох третин від її затвердженого складу.

Після складання тестування на знання законодавства кандидат підписує та проставляє дату вирішення тестових завдань.

Максимальна кількість балів, які може отримати кандидат за підсумками тестування, становить  5 балів.

Після закінчення часу, відведеного на складання тестування, проводиться оцінювання за такими критеріями:

- 5 балів за 36-40 правильних відповідей;

- 4 бали за 31-35 правильних відповідей;

- 3 бали за 26-30 правильних відповідей;

- 2 бали за 21-25 правильних відповідей;

- 1 бал за 16-20 правильних відповідей;

- 0 балів за 1-15 правильних відповідей.

Результати тестування фіксуються у відомості згідно з додатком 3 до Положення.

Кандидати, які за результатами тестування набрали 1 і менше балів, не допускаються до вирішення ситуаційного завдання та презентації перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти, про що й зазначається у протоколі.

Кандидати, які набрали 2 і більше балів допускаються до вирішення письмового ситуаційного завдання.

 

II. Ситуаційне завдання.

Розв’язання ситуаційного завдання проводиться з метою з’ясування спроможності кандидатів використовувати свої знання та досвід під час виконання посадових обов’язків шляхом оцінки відповідності професійної компетентності та професійних знань кандидата встановленим вимогам, зокрема на знання законодавства, що пов’язані із завданнями та змістом роботи на посаді директора закладу загальної середньої освіти.

  1. Ситуаційне завдання вирішується письмово державною мовою не довше 30 хвилин.

  2. Кандидати на заміщення вакантної посади керівника одного закладу виконують один із чотирьох запропонованих варіантів ситуаційних завдань шляхом жеребкування під час проведення конкурсного відбору.

  3. При підготовці до вирішення ситуаційного завдання кандидат здійснює записи на аркуші з печаткою відділу ОКТМС. Перед вирішенням ситуаційного завдання обов'язково вказуються прізвище, ім'я та по батькові кандидата, варіант ситуаційного завдання. Після підготовки відповідей на аркуші проставляються підпис кандидата та дата вирішення ситуаційного завдання.

4. Для оцінки та перевірки професійних компетентностей кандидатів шляхом вирішення ситуаційного завдання використовується п’ятибальна система:

- 4 бали виставляються кандидатам, які виявили глибокі знання та успішно справилися із ситуаційним завданням;

- 3 бали виставляються кандидатам, які виявили добрі знання, в обсязі, достатньому для подальшої роботи;

- 2 бали виставляються кандидатам, які виявили розуміння поставленого завдання та вирішили його на задовільному рівні, мінімально достатньому для виконання посадових обов’язків;

-  1 бал виставляються кандидатам, які вирішили завдання на низькому рівні;

-  0 балів виставляються кандидатам, професійна компетентність яких не відповідає вимозі й які не вирішили завдання у встановлений час.

5. Після закінчення часу, відведеного на вирішення ситуаційного завдання, проводиться перевірка шляхом оцінювання ситуаційного завдання кожним членом комісії індивідуально. Загальна оцінка формується шляхом визначення середнього арифметичного значення індивідуальних балів членів конкурсної комісії, яка фіксується у відомості згідно з додатком до Положення.       

Середнє арифметичне значення індивідуальних балів членів конкурсної комісії є остаточними балами, які також виставляються і на аркуші з відповідями кандидата.

Кандидати, які під час розв’язання ситуаційного завдання отримали середній бал 1 або нижче не допускаються до чергового етапу конкурсу.

6. Підбиття підсумку тестування та вирішення ситуаційного завдання здійснюється шляхом додавання балів за тестування кандидатів, допущених до вирішення ситуаційного завдання, та середнього арифметичного значення індивідуальних балів членів конкурсної комісії за вирішення ситуаційного завдання. Загальна сума балів заноситься у відомість, форма якої наведена в додатку до Положення та фіксується у протоколі. З результатами оцінювання тестування та вирішення ситуаційного завдання кандидат ознайомлюється під підпис.

7. Аркуші з відповідями кандидатів зберігаються разом з іншими матеріалами та документами конкурсної комісії у відділі ОКТМС  відповідно до вимог чинного законодавства.

 

III. Презентація перспективного плану (програми) розвитку закладу загальної середньої освіти.

  1. Кожен кандидат публічно та відкрито презентує державною мовою перспективний план розвитку закладу загальної середньої освіти за наступним регламентом:

- виступ кандидата – до 10 хв.;

- запитання та обговорення (співбесіда) –  до 10 хв.

Під час обговорення презентації не ставляться запитання щодо політичних поглядів, релігії, етнічного походження, матеріального становища, соціального походження або питання, які можуть бути розцінені як дискримінаційні.

2. Для оцінювання результату презентації використовується така система:

- 3 бали виставляється кандидатам, які повністю розкрили всі напрямки роботи закладу освіти та дали вичерпні відповіді на запитання членів конкурсної комісії;

- 2 бали виставляється кандидатам, які  не повністю розкрили напрямки роботи закладу освіти та дали вичерпні відповіді на запитання членів конкурсної комісії;

- 1 бал виставляється кандидатам, які  частково розкрили напрямки роботи закладу освіти та дали неповні відповіді на запитання членів конкурсної комісії.

Визначення результатів презентації перспективного плану розвитку закладу освіти здійснюється кожним членом комісії індивідуально. Остаточною оцінкою є середнє арифметичне значення індивідуальних оцінок членів конкурсної комісії, яке фіксується у відомості згідно з додатком до Положення.   

Захист перспективного плану (програми) розвитку закладу загальної середньої освіти претендентом оцінюється комісією за такими критеріями:

            - ступінь володіння змістом презентованої програми розвитку закладу (актуальність, прогностичність, ефективність, реалістичність, повнота та цілісність програми, змістовність, дизайн);

            - культура мовлення та ведення дискусії;

            - повнота та адекватність відповідей на питання, вміння будувати аргументи та контрагументи;

            - продемонстрований рівень психолого-педагогічних знань.   

  1. Визначення результатів презентації здійснюється кожним членом комісії індивідуально. Виставлені членами комісії бали вносяться у відомість оцінювання презентації перспективного плану (програми) розвитку закладу загальної середньої освіти. Остаточною оцінкою у балах є середнє арифметичне значення індивідуальних оцінок членів конкурсної комісії.

  2. Відомість оцінювання презентації перспективного плану (програми) розвитку закладу загальної середньої освіти засвідчується підписом кожного члена та голови комісії.

 

ІV. Підбиття підсумку конкурсного відбору

1. Загальна кількість балів кандидата визначається шляхом додавання балів, виставлених кожному кандидатові за результатами тестування, середнього арифметичного розв’язання ситуаційного завдання та середнього арифметичного презентації й фіксується у відомості згідно додатку 7 цього Положення. Першим за рейтингом та переможцем конкурсу є кандидат, який набрав найбільшу загальну кількість балів. У випадку набрання кандидатами однакової кількості балів визначення переможця здійснюється відкритим голосуванням членів комісії. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії або заступника голови конкурсної комісії (у випадку відсутності голови).

2. Для проведення голосування лічильна комісія обирає зі свого складу голову лічильної комісії та секретаря. Лічильна комісія самостійно здійснює підрахунок голосів, оформляє відповідні протоколи та оголошує результати голосування на засіданні конкурсної комісії, про що й фіксується у протоколі конкурсної комісії.

3. Упродовж двох робочих днів з дня завершення конкурсного відбору, визначення переможця конкурсу або визнання конкурсу таким, що не відбувся, конкурсна комісія оприлюднює результати конкурсу на офіційному вебсайті Кам’янка-Бузької міської ради на офіційному вебсайті відділу ОКТМС та закладу освіти (у разі його наявності).

4. Конкурс вважається таким, що закінчився, з дня ухвалення конкурсною комісією рішення про затвердження:

          - результатів щодо визначення переможця конкурсу на посаду керівника закладу освіти та рішення щодо порушення клопотання перед начальником відділу ОКТМС (або особою, яка виконує обов’язки начальника) щодо призначення на посаду директора закладу шляхом укладення строкового трудового договору;

         - рішення про те, що конкурс вважається таким, що не відбувся.

 Протокол засідання з рішенням конкурсної комісії оформлюється секретарем конкурсної комісії,  надається і доводиться до відома начальника відділу ОКТМС (або особі, яка виконує обов’язки начальника) головою конкурсної комісії у формі подання.

 

ГОЛОСУВАЛИ (відкритим голосуванням):

«ЗА”            -           6 голосів

“ПРОТИ”     -          0 голосів

«УТРИМАЛИСЬ» - 0 голосів

         

        ВИРІШИЛИ :

Членам комісії неухильно дотримуватися вимог Критеріїв оцінювання тестування на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, ситуаційного завдання та презентації перспективного плану (програми) розвитку закладу загальної середньої освіти конкурсного відбору на посаду керівника закладу загальної середньої освіти комунальної власності Кам’янка-Бузької міської ради   затвердженого рішенням 8-ї сесії Кам’янка-Бузької міської ради від 25.03.2021року №52 зі змінами затвердженими рішенням Х сесії VIII скликання від 27 квітня 2021 року №71.

СЛУХАЛИ по другому питанню:

Голову конкурсної комісії Загорняк О.М., яка запропонувала розглянути тестові питання на основі Примірного переліку питань для перевірки знання законодавства у сфері загальної середньої освіти, затверджених наказом Міністерства освіти і  науки України від 19.05.2020року №654 та затвердити 40 тестових питань, однакових для кандидатів на участь у конкурсі.  

Краєвську В.С.,  члена конкурсної комісії, яка запропонувала із п’ятнадцяти оголошених членами конкурсної комісії ситуаційних завдань, затвердити на конкурсний відбір 4 (чотири) варіанти для перевірки професійних компетентностей кандидатів на посаду директорів закладів загальної середньої освіти Кам’янка-Бузької міської ради та запакувати їх у конверти перед початком вирішення кандидатами.

Загорняк О.М., голову конкурсної комісії, яка зазначила, що згідно критеріїв оцінювання, затверджених рішенням сесії Кам’янка-Бузької міської ради кандидати на  заміщення вакантної посади директора одного закладу освіти мають вирішувати однакове ситуаційне завдання. Зазначила про необхідність методом жеребкування вибрати при кандидатах на посаду директора кожного закладу один з чотирьох конвертів із ситуаційними завданнями  і дати їм до вирішення однакове ситуаційне завдання.      

 

ГОЛОСУВАЛИ (відкритим голосуванням):

«ЗА”                      - 6   голосів

“ПРОТИ”               - 0 голосів

«УТРИМАЛИСЬ» - 0 голосів

 

          ВИРІШИЛИ :

Затвердити 40 тестових питань, сформованих із загального переліку питань відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 19 травня 2020 року №654,  з них – 20 питань для перевірки знання Закону України «Про освіту», 20 питань для перевірки знання Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Затвердити чотири ситуаційні завдання з метою з’ясування спроможності кандидатів використовувати свої знання та досвід під час виконання посадових обов’язків шляхом оцінки відповідності професійної компетентності та професійних знань кандидатів встановленим вимогам, зокрема на знання законодавства, що пов’язані із завданнями та змістом роботи на посаді директора закладу освіти.  В день конкурсного відбору методом жеребкування вибрати при кандидатах конверт і дати їм до вирішення однакове ситуаційне завдання для кожного закладу.      

Оцінювання тестування, вирішення ситуаційного завдання та презентації перспективного плану (програми) розвитку закладу загальної середньої освіти проводити згідно Критеріїв оцінювання затверджених рішенням 8-ї сесії Кам’янка-Бузької міської ради від 25.03.2021року №52 зі змінами затвердженими рішенням Х сесії VIII скликання від 27 квітня 2021 року №71.

 

 

 

Голова комісії                                                     Загорняк О.М.

 

Заступник голови

комісії                                                                  Краєвська В.С.

 

Члени комісії:                                                      Костюк Г.М.

 

                                                                              Підгайна Н.Р.

                                              

                                                                              Гамерник Г.Я.

 

                                                                               Коцовська О.С.

 

 

 

                                                                                        

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано