Відбулась робоча зустріч щодо реалізації ТОВ «SWISS KRONO» нового інвестиційного проєкту на території громади.

Дата: 19.02.2021 15:13
Кількість переглядів: 520

Фото без описуВчора керівництво громади та депутати міської ради були присутні на зустрічі за круглим столом із директором ТОВ «SWISS KRONO» щодо реалізації нового інвестиційного проєкту на території громади. Також депутатів ознайомили із виробничими процесами на підприємстві.

Усім відомо, що ТОВ «SWISS KRONO» є провідним виробником та лідером деревостружкових плит в Україні. Підприємство в нашому місті було засноване 20 років тому на базі Кам’янка-Бузького паркетного заводу. Протягом цих років інвестор здійснив капітальні інвестиції в розмірі 300 млн. Євро в оснащення та модернізацію виробничого обладнання.

Станом на 01.01.2021 р. на підприємстві працює 286 чоловік, до бюджетів усіх рівнів сплачено 429 млн. грн. податків, з яких майже 10,138 млн. грн сплачено Кам’янка-Бузькій територіальній громаді.

Проєкт SWISS KRONO Group по будівництву нової виробничої лінії в м.Кам’янка-Бузька покликаний:

- здійснити додаткові капіталовкладення в проєкт будівництва інноваційної лінії 260 млн. Євро;

- створити додатково 100 нових робочих місць безпосередньо задіяних у виробництві;

- створити 250 нових робочих місць, суміжно зайнятих в обслуговуванні та виробництві;

- створити близько 1000 непрямих робочих місць, які з’являться в результаті збільшення виробництва;

- створити нове екологічно чисте виробництво, шляхом застосування новітніх інноваційних технологій із мінімізацією використання вільних формальдегідів, що є новою обов’язковою вимогою ЄС;

- створення передумов для розвитку нових, логістично пов’язаних виробництв, які співпрацюватимуть з SWISS KRONO Group (виробництво меблів).

Варто розуміти, що за останні 10 років не те що в Кам’янку - Бузьку, в Україну не зайшла жодна нова корпорація з іноземними інвестиціями. І ті виробництва які діють на наших теренах і зацікавлені в подальшому розвитку, залишаються практично єдиними можливостями для розвитку громади.

Сьогодні, після завершення реформи децентралізації, перед нашої громадою постають нові виклики, які доведеться вирішувати (збільшилась кількість об’єктів у сфері освіти, соціальній сфері, медицині - центральна районна лікарня, які громада зобов’язана утримувати). Тому від позиції мешканців громади залежить чи готові ми до розвитку та подальших позитивних змін в громаді.

Надалі планується процес обговорення з жителями громади питання розширення інноваційного екологічного виробництва на підприємстві SWISS KRONO у вигляді громадських слухань, про що попередньо буде повідомлено на офіційних інтернет ресурсах міської ради.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано