Програма "Доступні ліки"

Дата: 26.01.2021 09:33
Кількість переглядів: 412

Фото без описуЗа програмою реімбурсації «Доступні ліки» пацієнти можуть отримати безоплатно чи з незначною доплатою лікарські засоби від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету II типу. А також препарат для лікування ревматичних хвороб, за який пацієнт сплачує повну ціну.

? “Доступні ліки” можна отримати лише за електронним рецептом. Нагадуємо, за яких умов:

????пацієнт обрав лікаря, який надає первинну медичну допомогу, уклавши з ним декларацію;

???? пацієнт має встановлений діагноз відповідного хронічного захворювання - діабет ІІ типу, бронхіальна астма, серцево-судинні захворювання, ревматичні хвороби;

???? пацієнт лікується амбулаторно, а не в стаціонарі.

? Лікарські засоби за програмою Доступні ліки” не можна отримати без встановленого відповідного діагнозу або для лікування інших станів, які не відносяться до бронхіальної астми, діабету ІІ типу та серцево-судинних захворювань. Наприклад, якщо лікар призначає будесонід при бронхіті або метформін при метаболічному синдромі, він не виписує електронний рецепт на ці препарати. Пацієнт купує ці ліки за власний кошт.

Адже через програму “Доступні ліки” держава компенсує витрати на лікарські засоби тим пацієнтам, які внаслідок свого стану здоров'я потребують прийому певних ліків на постійній основі. Іноді - все життя. А програма “Доступні ліки” дозволяє зробити лікування хронічних захворювань більш доступним.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано