Підвищення  пенсій  з 1 січня 2021 року пенсіонерам, які  досягли 65-річного віку

Дата: 21.01.2021 14:49
Кількість переглядів: 592

          Фото без описуЗаконом України «Про Державний бюджет України на 2021рік» встановлено у 2021 році мінімальну заробітну плату на рівні 6000 грн.

            Статтею 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» визначено розміри мінімальної пенсійної виплати для осіб, які досягли віку 65 років, за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу в розмірі 40% мінімальної заробітної плати, визначеної законом України про Державний бюджет України на відповідний рік, але не менше прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. З 1 січня 2021 року цей розмір встановлено на рівні 2400,00 грн. (6000,00 х 40%).

           Відповідно до ст.42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсіонерам, які працюють (провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування), у зв’язку із збільшенням розміру мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік, пенсії перераховуються лише після звільнення з роботи або припинення такої діяльності.

          Пенсії 65-річним особам перераховано в автоматичному режимі за матеріалами пенсійних справ. Пенсіонерам, які досягнуть 65-річного віку в 2021 році, такі перерахунки проводитимуться з дня досягнення відповідного віку за наявністю у них необхідного страхового стажу.

         За більш детальною інформацією  громадяни можуть звертатися  до відділу обслуговування громадян №16(сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області  за адресою: м. Кам’янка-Бузька вул. І.Сирко ,4а або за телефоном ”гарячої  лінії” 2 46 68 , 2 42 75.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано