Іжа для мозку!

Дата: 30.11.2020 09:26
Кількість переглядів: 604

Фото без описуДля ефективної роботи наш мозок потребує не лише правильного відпочинку, а й повноцінного харчування.

Центр громадського здоров’я України підготував інформацію про 10 продуктів для бездоганної розумової активності.

? Жирна морська риба містить велику кількість поліненасичених жирних кислот омега-3. Саме з цих кислот в нашому організмі виробляється речовина мієлін, що є своєрідним ізоляційним матеріалом для нервових волокон. Крім того, мієлін необхідний для швидкої роботи мозку і передачі інформації від однієї клітини до іншої.

? Волоські горіхи — це ще одне хороше джерело поліненасиченої жирної кислоти омега-3. При регулярному вживанні волоських горіхів підвищується рівень серотоніну (гормону щастя), що допомагає протистояти депресії і охоче братися за розумову роботу. 3–5 волоських горіхів у день буде цілком достатньо для здоров’я мозку.

? Чорниця — джерело антиоксидантів, які дуже потрібні для правильної роботи мозку. Антиоксиданти, що містяться в чорниці, дозволяють позбутися від шкідливих речовин, що ушкоджують клітини мозку. Регулярне вживання чорниці покращує пізнавальні функції і пам’ять.

? Какао

У какао бобах у великій кількості міститься потужний антиоксидант флаванол. Ця речовина покращує кровообіг мозку, а також захищає його від окислювальних процесів, що призводять до різних нейродегенеративних захворювань (наприклад, хвороби Альцгеймера). Крім того, шоколад підвищує рівень дофаміну в крові — гормону, що відповідає за наше гарний настрій.

? Женьшень

Для активізації мозкової діяльності досить буде всього пари крапель настоянки женьшеню на склянку води. Це — рекомендація для дорослих, дітям краще уникати вживання спиртових настоянок, навіть, у концентрації декілька крапель на склянку води.

? Яйця

Джерело якісного білка, жирів і вітамінів. Це справжній подарунок для нашого мозку. Крім того, в яйцях міститься багато холіну – речовини, яка допомагає нам зосередитися і поліпшити працездатність нервових клітин. Регулярне вживання яєць дозволить вам тримати мозок у тонусі.

? Броколі — це одне з головних джерел вітаміну K, який підтримує нормальну діяльність мозку. Крім того, у броколі міститься бор, дефіцит якого призводить до зниження мозкової активності.

В цілому, крім броколі, для нормальної мозкової діяльності корисні будуть всі види капусти: брюссельська, цвітна, білокачанна, пекінська або савойська.

? Яблука — містять майже всі мінеральні речовини і вітаміни. Регулярне їх уживання оздоровлює судини мозку, перешкоджає їх закупорці. Таким чином, мозок завжди буде працювати бездоганно, а також знизиться небезпека крововиливів.

? Сочевиця — джерело заліза і амінокислот, необхідних для швидкого перебігу біохімічних процесів в мозкових клітинах. Так забезпечується ясність розуму і підвищується швидкість мислення.

? Хліб з борошна грубого помелу

Замініть білий хліб на хліб з борошна грубого помелу, і ви швидко відчуєте різницю в бік поліпшення. Якщо ми їмо білий хліб або вироби з борошна вищого ґатунку та здоби, у кров викидається багато інсуліну, після чого мозок починає «відключатися». Тому для мозкової активності найкраще вживати «повільні» вуглеводи, які містяться в цільнозернових продуктах і борошні грубого помелу. Так ви допоможете мозку зарядитися енергією на весь день.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано