Антибіотики без призначення лікаря...

Дата: 23.11.2020 09:23
Кількість переглядів: 532

Фото без опису

????10 ПРИЧИН НЕ ПРИЙМАТИ АНТИБІОТИКИ БЕЗ ПРИЗНАЧЕННЯ ЛІКАРЯ????

1?? Антибіотик на вірус не діє. Тому при вірусних інфекціях користі від нього не буде????

2?? В організмі людини живуть "хороші" мікроби, які нам потрібні. Антибіотик вбиває всіх без розбору. Та наша флора порушена????

3?? Антибіотики токсично впливають на печінку, нирки та інші органи. Кожен на певні. Хочеш переконатися - читай в інструкції????

4?? Приймаючи препарат, який тобі не потрібен, дарма витрачаєш кошти????

5?? Дехто любить приймати антибіотики "для профілактики бактеріальних ускладнень". Уяви, що при вірусній інфекції ти пропив антибіотик (дарма). А після закінчення такого "профілактичного" прийому в тебе реально виникли бактеріальні ускладнення. Та тепер потрібно пити антибіотик. Печалька??

6?? При прийомі антибіотиків мікроби можуть виробляти резистентність. Це коли ти приймаєш антибіотик, він вбиває частину бактерій, а інша частина бактерій до нього пристосовується, та спокійно собі живе, росте та розмножується. Якщо потім такі нечутливі мікроби викличуть хворобу, антибіотик на них не подіє. Як будемо лікувати?

7?? В продовження попереднього пункту: нечутливими мікробами ти можеш поділитися з іншими. Вони теж передадуть їх комусь. Інші теж можуть приймати антибіотики безконтрольно. Стає все більше бактерій, на яких існуючі антибіотики не діють. Винайти нові антибіотики - це довгий та недешевий процес. З цим людство може не впоратися????????????

8?? Купляючи антибіотик без призначення лікаря, ти можеш не вгадати. Наприклад, ти думаєш, що в тебе гайморит ( бактеріальний гайморит), та береш антибіотик, який діє на мікроби, що живуть у нирках????????

9?? Антибіотики викликають деякі хвороби??

???? Масові закупівлі антибіотиків роблять фармфірми більш багатими????????

Зараз багато хто піддається паніці. Особливо, коли всі родичі, друзі, знайомі медики, сусіди кажуть: "ти ж нічого не робиш! Хочеш, щоб діти без тебе залишилися? Починай пити антибіотик! А краще 2-3."

Моя порада: знайди собі сімейного лікаря???????, звертайся вчасно, прислухайся до його порад. Під його наглядом все в тебе буде добре ????

Будьте здорові ??????


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано