Щодо САМОІЗОЛЯЦІЇ!!!

Дата: 03.11.2020 09:12
Кількість переглядів: 698

Фото без описуСамоізоляція = залишатись вдома, коли ви підозрюєте у себе або маєте підтверджений діагноз COVID-19. Самоізоляція допомагає зупинити розповсюдження вірусу, не інфікувати колег, друзів, рідних. Вона потрібна для тих, хто має симптоми або встановлений COVID-19. А також для тих, очікує результати тесту на коронавірус або близько контактував з особами, що захворіли на коронавірус.


???? У Стандарті медичної допомоги при коронавірусній хворобі, затвердженому МОЗ https://cutt.ly/EgceVb7, йдеться, що самоізоляція триває 14 днів із дати початку випадку, який став її причиною. Тобто контактні особи мають залишатися на самоізоляції протягом 14 днів від дати останнього контакту із людиною, яка має підтверджений або ймовірний випадок. ? Увага: завершувати самоізоляцію можна без додаткових лабораторних досліджень ?
Контактні особи можуть припинити ? самоізоляцію при отриманні негативного результату ПЛР-тесту. ПЛР-тест потрібно робити не раніше 8 дня від дати останнього контакту з пацієнтом, хворим на COVID-19.
? Крім того, припинити самоізоляцію можна за таких умов:
???? відсутність симптомів ГРЗ + один негативний ПЛР-тест;
???? негативний ПЛР-тест;
???? відсутність симптомів ГРЗ протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження;
???? відсутність симптомів ГРЗ протягом 3 днів, рахуючи з 10 дня від дати позитивного ПЛР-тесту без лабораторного обстеження.

У загальних рекомендаціях, які надає CDC (центр з контролю та профілактики захворювань в США) https://cutt.ly/GgWiSb6 для більшості людей із COVID-19 ізоляцію можна припинити через 10 днів після появи симптомів. За умови, що відсутня лихоманка протягом принаймні доби, а жарознижуючі пацієнт вже не приймає. Для обмеженої кількості пацієнтів з важким перебігом захворювання термін самоізоляції може тривати до 20 днів після появи симптомів. А для осіб, які мали позитивний ПЛР-тест, але перенесли хворобу безсимптомно, самоізоляцію можна припиняти через 10 днів після дати першого позитивного тесту.

Радимо ставитись до самоізоляції відповідально та узгоджувати її початок і завершення з вашим сімейним лікарем.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано