Ми – це те, що ми їмо!!!

Дата: 22.09.2020 10:41
Кількість переглядів: 777

Фото без опису

Фото без опису

Про життєву необхідність правильного, здорового харчування кажуть лікарі всіх спеціальностей. І не дарма, адже саме неправильне харчування є причиною багатьох захворювань, до того ж не тільки гастроентерологічних.

Статистика стверджує, що кожна п’ята смерть у світі спричинена споживанням нездорової їжі та недостатньої кількості корисних речовин. Щоб уникнути таких наслідків для життя та здоров’я, слід змінити харчові звички.

Допоможе у цьому #Тарілка_здорового_харчування, яку розробили експерти Гарвардської школи громадського здоров’я. Обов’язково роздрукуйте і почепіть на холодильник цю картинку: вона щодня нагадуватиме вам про можливості здорового та збалансованого харчування ????

????Основні принципи здорового харчування

??Основну частину прийому їжі мають становити овочі та фрукти – ½ тарілки. Вони мають бути різними за кольором та видом. І пам'ятайте, картопля не є овочем у «Тарілці здорового харчування» через негативний вплив на рівень цукру в крові????????????????????

??Віддавайте перевагу цільнозерновим продуктам – ¼ тарілки: цільні та неочищені зернові – ячмінь, зерна пшениці, вівсянка, гречка, неочищений рис і продукти, виготовлені з них. Наприклад, макарони з твердих сортів пшениці корисніші, ніж білий хліб, білий рис і інші очищені зерна????????

??Риба, курка, квасоля, горіхи – здорові та різноманітні джерела білка – ¼ тарілки. Їх можна додати в салат, і вони добре поєднуються з овочами. Обмежте споживання червоного м'яса і уникайте переробленого, як бекон і сосиски.

??Корисні рослинні олії – в помірній кількості. Обирайте корисні рослинні олії, як-от оливкова, рапсова, кукурудзяна, соняшникова, арахісова та інші. Уникайте частково гідрогенізованих олій, які містять шкідливі трансжири. Пам'ятайте, що знижена жирність не завжди означає користь??

??Відмовтеся від солодких напоїв. Пийте воду, каву або чай.

Споживайте одну або дві порції молока і молочних продуктів на день. Обмежте вживання соку до маленької склянки на день.

??Будьте активні. Червоний чоловічок, який біжить уздовж «Тарілки здорового харчування» – це нагадування, що активність також важлива для контролю ваги???????????????????

??Віддайте перевагу якості харчування.

Щоб дотримуватись принципів «Тарілки здорового харчування», візуально поділіть тарілку на чотири частини. Заповнюйте її так, щоб кожну частину займала певна група продуктів: білкові страви, зернові, фрукти та овочі.Фрукти можна вживати як десерт або окремий прийом їжі. Не обов'язково розміщувати їх на тарілці. Головне – щоб фруктів було у достатній кількості.

І насамкінець нагадуємо!

??Не поспішайте, коли їсте.

?? Насолоджуватись їжею.

??Не переїдайте і прислухайтесь до сигналів свого організму під час і після їжі.

??І пам’ятайте, що казав мудрий Сократ: «Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо для того, щоб жити»

Харчуйтесь правильно і будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано