Всеукраїнська акція «Соняхи».

Дата: 28.08.2020 13:45
Кількість переглядів: 730

Фото без опису29 серпня 2014 року – сталась одна із найкривавіших трагедій російсько-української війни – сотні українських військових були розстріляні у сумнозвісному Іловайському котлі. Саме у цей час поспіли соняшники, серед яких лежали тіла українських захисників. Саме соняхи стали своєрідним символом цієї дати.

Відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 2019 року №621/2019 «Про День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» 29 серпня в Україні встановлено День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2020 року № 965-р «Про заходи з відзначення у 2020 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» затверджено План заходів з відзначення у 2020 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Одним із таких заходів є проведення Всеукраїнської акції «Соняхи», (виготовлення та поширення зменшеної копії соняха), використання державними службовцями та представниками громадськості як елемента одягу стилізованого знака пам’яті “Сонях”.

Працівники відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Кам’янка-Бузької міської ради долучились до всеукраїнської акції «Сонях», виготовивши власноруч зменшені копії соняхів, які будуть використані під час заходів щодо вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано