Як пояснити дитині, що таке COVID-19?

Дата: 31.07.2020 11:43
Кількість переглядів: 966

Фото без описуТак як всі батьки та діти з нетерпінням очікують початку нового навчального року, паралельно постає питання і інформаційної підготовки дітей до навчання в нових реаліях.

Пояснюючи дитині, що таке COVID-19, важливо дотримуватися балансу: не налякати, але й не применшувати загрозу, тому що вірус досі з нами і всім слід дотримуватися певних правил, аби не захворіти.

  •  Для початку з’ясуйте, що дитині відомо про епідемію. Нехай малюк розкаже все, що думає. Якщо йому чи їй страшно, запевніть, що боятися – нормально. Дайте зрозуміти, що дитина може ділитися з вами своїми страхами.
  •  Говоріть лише правду, але використовуйте мову, відповідну віку дитини. Якщо не маєте відповіді на якесь запитання, пробуйте разом її пошукати, наприклад, на сайті ВООЗ. Поясніть, що не вся інформація в інтернеті є правдивою і краще довіряти експертним організаціям.
  •  Навчіть дитину захищати себе: заохочуйте регулярно мити руки, покажіть, як прикривати обличчя згином ліктя під час кашлю та чхання, поясніть, що є місця, де треба носити маску (магазини, громадський транспорт), і носити її слід правильно – на роті та носі, також скажіть, що не варто підходити близько до інших людей.
  •  Підкріплюйте пояснення власним прикладом, адже діти завжди повторюють за дорослими.
  •  Поясніть дитині, що їй доведеться побути вдома або в лікарні, якщо вона почувається погано, бо так безпечніше для неї та її друзів.

Переконайтеся, що ваша дитина не зазнає булінгу і не поширює його. Розкажіть, що хвороба не залежить від того, який людина має вигляд, звідки походить чи якою мовою говорить.

Детальну інформацію про тему читайте в публікації ЮНІСЕФ https://uni.cf/3eIAWYL та на ФБ сторінці НСЗУ для пацієнта https://www.facebook.com/nszu.care/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано