Питання лікарні

Дата: 17.07.2020 16:31
Кількість переглядів: 938

Як відомо, жителі громади стали заручниками пандемії, адже Центральну районну лікарню визначено як заклад лікування пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, що унеможливлює лікування пацієнтів з іншими патологіями. Нині вже є трагічні наслідки несвоєчасно наданої допомоги, які ігнорувати просто неможливо.
Раніше Кам’янка-Бузька міська рада направила лист Прем’єр - міністру України Д.Шмигалю, Міністру охорони здоров’я України М.Степанову, Голові Львівської ОДА М.Козицькому, Депутату Львівської обласної ради В.Кириличу, Голові Кам’янка-Бузької районної ради Т.Келеберді, Голові Кам’янка-Бузької РДА Х.Замулі з вичерпним роз’ясненням небезпечної ситуації, що склалась. Сьогодні до міської ради надійшла перша відповідь, у якій ЛОДА визнає неповноцінне надання стаціонарної медичної допомоги на території громади та району загалом та обнадіює, що медицина вторинної ланки може запрацювати паралельно із стаціонарною допомогою пацієнтам з COVID-19. Для цього Департамент охорони здоров’я напрацював дві пропозиції, які дозволять вирішити проблему ЦРЛ, і направив їх до Прем’єр-міністра України.
Перший варіант - відновити функціонування багатопрофільних закладів охорони здоров’я за іншими пакетами, окрім пакету 31 «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою корона вірусом SARS-CoV-2» шляхом зняття обмежень Національною службою здоров’я України щодо кількості реаніматологів, які можуть працювати одномоментно лише за одним пакетом, оскільки з досвіду відомо, що лиш 10-20% пацієнтів, госпіталізованих з гострою респіраторною хворобою COVID-19, потребують реанімаційних заходів.
Інший можливий розвиток подій - для переведення закладів охорони здоров’я у режим готовності до можливих наступних хвиль пандемії, в першу чергу провести підготовку всіх існуючих інфекційних відділень, а в другу чергу – окремо стоячих будівель вузькоспеціалізованих відділень закладів охорони здоров’я для забезпечення надання допомоги пацієнтам з COVID-19 за територіальним принципом. Єдиною умовою реалізації такого плану є зобов’язати Національну службу здоров’я України контрактувати заклади охорони здоров’я, в яких наявні дані інфекційні та, за потреби, інші додатково організовані підрозділи, за пакетом 31 «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою корона вірусом SARS-CoV-2».
Хочемо вірити, що консенсусу вдасться досягнути і право на якісну своєчасну медицину буде повернуто мешканцям нашої громади.Світлина від Кам'янка-Бузька міська рада.Світлина від Кам'янка-Бузька міська рада.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано