Самоізоляція: чому це важливо.

Дата: 06.07.2020 16:14
Кількість переглядів: 696

Для кого потрібна самоізоляція:

  •  якщо у вас є симптоми, які характерні для COVID-19 (кашель, ускладнене дихання, підвищена температура тощо, втрата нюху, смаку);
  • для тих, хто очікує результати тесту на новий коронавірус;
  •  для тих, хто близько контактував з особами, що захворіли на COVID-19 (навіть якщо відсутні симптоми);
  •  для тих, хто нещодавно повернувся із країн які відносяться до червоної зони, (навіть якщо відсутні симптоми).

 Чому це важливо:
Наявні дослідження показали, що вірус SARS-CoV-2 активно передається в межах сімей та домогосподарств. Саме тому дуже важливо, щоби люди з симптомами гострої респіраторної інфекції (ймовірною підозрою хвороби COVID-19) суворо дотримувались
правил самоізоляції. Навіть в межах власної домівки.

Скільки триває самоізоляція?
Якщо вам рекомендував лікар або ви самостійно прийняли рішення про ізоляцію, вона повинна тривати не менше 14 днів із дати початку випадку, який став причиною самоізоляції: подорож в країни червоної зони, контакт з хворим тощо.

Як підготуватись до самоізоляції?
Спробуйте спланувати час самоізоляції так, щоб у вас не виникало необхідності виходити з дому чи приймати відвідувачів. Поясність це друзям та родичам, а також обговоріть можливість дистанційної роботи, оберіть контактну особу, до якої будете звертатись за допомогою.

Що робити, якщо проживаєте не одні?

  • потрібно ізолюватися в окремій кімнаті, яка добре провітрюється і де буде регулярне вологе прибирання.
  •  не їжте разом на кухні, споживайте їжу окремо від людей, які з вами проживають.
  •  уникайте контакту з іншими людьми, жодних обіймів, рукостискань тощо.
  •  не користуйтесь спільними речами (посуд, рушники, постільна білизна тощо), якими користуються люди, що живуть разом з вами.
  • не забувайте про регулярне миття рук із милом (не менш ніж 20 секунд), регулярне прибирання приміщень, в тому числі вологе прибирання поверхонь, гігієну кашлю, використання одноразових серветок та хустинок. Часто дезінфікуйте поверхні, до яких торкаються багато людей: ручки дверей, вимикачі, ручка холодильника, поверхні та предмети у туалеті чи ванній кімнаті.

Як організувати доставку харчових продуктів? Спробуйте мінімізувати походи до магазину та аптеки. Якщо є можливість, попросіть друзів або родичів доставляти вам продукти харчування, ліки та інші необхідні покупки до вхідних дверей та, при можливості, розраховуйтесь за допомогою безконтактного перерахунку коштів.

Що робити, якщо у вас з’явились симптоми?
Якщо під час самоізоляції у вас з’явились симптоми характерні для COVID-19: кашель, ускладнене дихання, підвищена температура тощо – негайно зверніться за медичною допомогою, зателефонувавши спочатку до свого сімейного лікаря, лікаря-терапевта чи педіатра.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано