Кам'янка-Бузька ЦРЛ не тільки для хворих на COVID-19.

Дата: 01.07.2020 15:58
Кількість переглядів: 929

Фото без описуМи вже повідомляли, що на останній сесії Кам’янка-Бузької міської ради, порушено одне з першочергових до вирішення питань. Воно пов’язане з тим, що на сьогоднішній день в нашій громаді повністю відсутнє належне надання послуг вторинної медичної допомоги Центральною районною лікарнею м. Кам’янка-Бузька, за винятком лікування COVID-19 (оскільки вона є однією з опорних госпітальних лікарень Львівщини по лікуванню COVID-19).

З метою врегулювання даної ситуації міською радою були надіслані звернення Прем’єр - міністру України Д.Шмигалю, Міністру охорони здоров’я України М.Степанову, Голові Львівської ОДА М.Козицькому, Депутату Львівської обласної ради В.Кириличу, Голові Кам’янка-Бузької районної ради Т.Келеберді, Голові Кам’янка-Бузької РДА Х.Замулі.

Для вирішення цієї проблеми, сьогодні відбулась робоча нарада, за участі керівництва громади, районної державної адміністрації, центру надання первинної медико-санітарної допомоги, центральної районної лікарні та керівництва Жовтанецької ОТГ.

Фото без опису

На зустрічі обговорювалась можливість створення усіх необхідних умов, щоб задіяти приміщення лікарні, які не використовуються, для отримання мешканцями громади та району усіх необхідних послуг вторинної медичної допомоги в Кам’янка-Бузькій центральній районній лікарні паралельно із лікуванням хворих на COVID-19. Таким чином лікарі вузької спеціалізації, які не задіяні в боротьбі з коронавірусом, будуть мати можливість здійснювати прийом хворих у відведеному для цього приміщенні ЦРЛ.

Також обговорили питання фінансування Кам’янка-Бузької ЦРЛ. Оскільки коштів які виділяє Національна служба здоров’я України (НСЗУ) є недостатньо і вони не покривають в повній мірі всіх витрат на лікування хворих з COVID-19. В цій ситуації районна лікарня змушена звертатись до місцевих рад з проханням фінансової підтримки.

Зі своєї сторони будемо звертатись до НСЗУ з вимогою покращити фінансову базу Кам’янка-Бузької центральної районної лікарні, як однієї з опорних госпітальних лікарень Львівщини по лікуванню COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано