Не коронавірусом єдиним.

Дата: 26.06.2020 14:15
Кількість переглядів: 670

Фото без описуВчора, в ході ХХХ сесії Кам’янка-Бузької міської ради, депутатом Скакуном Олегом Івановичем було підняте одне з найболючіших питань нашої громади. На сьогодні в нашій громаді повністю відсутнє належне надання послуг вторинної медичної допомоги Центральною районною лікарнею м.Кам’янка-Бузька, за винятком лікування COVID-19.

Всім відомо, що КНП «Кам’янка-Бузька ЦРЛ» увійшла в перелік госпітальних баз Львівщини, де надають медичну допомогу пацієнтам з ознаками захворювання COVID -19, спричиненого коронавірусною інфекцією. Через те, мешканці громади та й цілого району стали заручниками даної ситуації, бо не можуть вчасно отримати відповідну медичну допомогу або взагалі її не отримують. А лікарі вузької спеціалізації, які не задіяні в боротьбі з коронавірусом, залишились без роботи та в простої на невизначений термін.

Звичайно, у разі потреби, пацієнти можуть звертатись в Добротвірську чи Буську лікарні. Проте лікарня в смт. Добротвір не має достатньої матеріально-технічної бази та відповідних спеціалістів і не може повністю забезпечити потреби пацієнтів громади в лікуванні, а лікарня в м. Буськ часто відмовляється приймати пацієнтів з інших районів. І оскільки пряме транспортне сполучення з Буськом відсутнє, то як туди добиратись взагалі?

На сьогодні вже є випадки передчасних смертей, коли пацієнтам просто не встигли вчасно надати необхідну медичну допомогу, бо лікарні «футболили» пацієнтів між собою і невідомо куди потрібно було доставляти хворих. Абсолютний безлад та нескоординованість дій між відповідними ланками влади та їх структурними підрозділами сьогодні, в якійсь мірі, можуть бути небезпечніші ніж коронавірус.

Тому для вирішення даної проблеми міською радою прийнято звернення до голови Кам’янка-Бузької районної ради (у власності якої знаходиться Кам’янка-Бузька ЦРЛ) Тараса Келеберди, міністра охорони здоров’я Максима Степанова, голови Львівської ОДА Максима Козицького, голови Кам’янка-Бузької РДА Христини Замули та керівництва самої лікарні, з вимогою невідкладної організації належного і вчасного надання спеціалізованих медичних послуг вторинної ланки мешканцям Кам’янка-Бузької ОТГ безпосередньо на території міста.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано