Наше місто отримало нову туристичну айдентику.

Дата: 10.06.2020 10:17
Кількість переглядів: 1263

Нещодавно ми анонсували, що наше містечко Кам’янка-Бузька отримало нову туристичну айдентику. Створений візуальний стиль має допомогти сформувати впізнаваний туристичний бренд і ефективно презентувати наше місто потенційним гостям.

https://static.ukrinform.com/photos/2020_05/1590753761-522.jpeg

Таку можливість ми отримали не витративши жодної копійки з бюджету громади, бо всі витрати на створення дизайнерського брендингу було профінансовано в рамках соціальної програми «Громада своїми руками» компанією ДТЕК.

Розробкою туристичної айдентики, зокрема логотипу, займалася команда професіоналів White Studio Design спільно з Dmytro Bulanov creative büro, які вже створили успішні впізнавані туристичні бренди таких українських міст і територіальних громад, як Дрогобич, Рахівщина, Генічеськ, Калуш, Запоріжжя.

До розробок дизайну графічного стилю, входять: орнамент; підбір кольорів та шрифтів; шаблони рекламних банерів; шаблони сувенірної продукції (футболки, сумки, чашки); бланки, ручки, візитівки, листівки; шаблон презентації та карту ОТГ.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Перед  створенням графічних образів, дизайнери познайомилися з історією, архітектурними та природними особливостями міста, а також визначили ті  унікальні особливості Кам’янки-Бузької, які виділяють її серед інших міст.

Варто згадати, що невеличке зелене та затишне місто Кам’янка-Бузька, розташоване на ріці Буг, що в західній Україні. Отримало Магдебурзьке право в XV столітті. Місто було центром торгівлі та отримало статус складу для Дрогобицької солі. Тут перетинались торгівельні шляхи з Києва до Польщі та з Волині до Львова. Також в місті були цехи кушнірів, ковалів, шевців, гончарів, слюсарів та зброярів-мечників.

Кам'янка-Бузька знаходилась у складі 5-ти держав: Речі Посполитої (Польща), Габзбурзької імперії (Австрія), Західноукраїнської Народної Республіки, УРСР та України.

https://static.ukrinform.com/photos/2020_05/1590753762-931.jpeg

Наше місто ще називають батьківщиною українського театру. Тут відбулись перші театральні вистави —??????? "Продав кота в мішку" та «Найкращий сон» українською мовою, на місцевому ринку, яку поставив письменник та освітній діяч Якуб Ґаватович. Сьогодні кіт є неофіційним символом міста та часто зустрічається на афішах, а слоган міста:  «Кам'янка-Бузька. Колиска українського театру».

https://static.ukrinform.com/photos/2020_05/1590753827-290.jpg

Повернення до театральної історії розпочалося з того, що 14-15 вересня 2019 року у громаді вперше організували і провели театральний 2- денний фестиваль - ярмарку «Крона Якуба». Який справив незабутнє враження на мешканців громади та гостей.

Саме тому автори вирішили зберегти історію, зробити її більш явною та надати нових цінностей образам і легендам. Пошук ключових віжуалів розпочався саме з поєднання образів театру та кота. Так виник фантазійний та казковий барвистий патерн, який вирішили оживити з допомогою додаткової реальності (AR-технологій). Він поєднує в собі образи міста-легенди та сьогодення, камерну атмосферу театру та затишного екологічного середовища.

Фото без опису

 

Графічний стиль є простим конструктором для генерування нескінченної кількості патернів (орнаментів)", – розповіли про проєкт у White Studio Design. Логотип також має безпосередню прив’язку до міста та театру. В його основі той самий кіт в мішку з якого виглядають гострі вуха), а по центру лого виокремлений мімічний символ театру — 2 емоції, так формується в них буква «К».

Фото без опису

Власний бренд  з логотипом  у сучасному світі відіграють важливу роль. Оскільки візуальна інформація несе в собі ефективну самопрезентацію та впізнаваність серед інших сіл та міст. Останнє особливо корисно для гостей, туристів та потенційних інвесторів, які захочуть пов’язати свої справи із цим населеним пунктом.

Даний проєкт – це чудова можливість заявити про місто і громаду по-новому.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано