День пам'яті жертв політичних репресій.

Дата: 17.05.2020 10:45
Кількість переглядів: 652

Фото без описуЩороку, саме на третю неділю травня припадає День пам’яті жертв політичних репресій.
Вже традиційно сьогодні ми згадуємо і поминаємо синів та доньок України, невинно замордованих більшовицько-комуністичним режимом за всю історію його існування.

 


Точну кількість жертв тоталітарного режиму і досі визначити неможливо. Деякі фахівці вважають, що за час його існування, в Україні було заарештовано майже 1,5 мільйона осіб. Більшість із них було розстріляно, інші пройшли тюрми, заслання, вислання, каторгу, табори, примусово побували в психіатричних закладах. Терор і репресії зачепили майже всі верстви українського населення.

Не оминули вони і наш край. У колишній міській тюрмі ( зараз приміщення школи №3), в роки Великого терору, комуністичним режимом було замордовано 19 кам’янчан. Ці люди, представники товариств «Просвіта» та «Сільський господар», були цвітом нації. Саме таких відважних правдоборців і боявся тоталітарний режим.

Вічна пам’ять усім жертвам політичних репресій!
Слід завжди пам’ятати , що за нашу незалежність і свободу заплачена занадто висока ціна. І вдивляючись в минуле та в завтрашній день – ніколи цього не забувати!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано