За повідомленням Кабміну, для Food-бізнесу розроблено методичні рекомендації щодо запобігання поширенню COVID-19 на виробництві.
Дата: 07.05.2020 10:12
Кількість переглядів: 452
Ці рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов’язковий характер, проте покликані надати виробникам і харчовим підприємствам більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19.
Зокрема, Методичні рекомендації містять:
- інформацію про хворобу COVID-19;
- симптоми і шляхи інфікування;
- гігієну, профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;
- порядок здійснення заходів з недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей;
- додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам;
- зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності;
- орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.
З документом можна ознайомитися за посиланням