34 річниця Чорнобильської трагедії.

Дата: 26.04.2020 08:17
Кількість переглядів: 497

Фото без описуРівно 34 роки тому, 26 квітня 1986 року стався потужний вибух на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС.

Ця техногенна екологічно-гуманітарна катастрофа стала наймасштабнішою трагедією для всього людства і України зокрема. Вона вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

А також добре показує усю прогнилу тогочасну систему з її жахливою машиною дезінформації і пропаганди, для якої людське життя було нічого не варте. Ціна брехні виявилась занадто високою і залишила свій відпечаток на багатьох поколіннях!

У цей день, насамперед, ми вшановуємо ліквідаторів за їх сміливість та відвагу, бо саме вони першими прийняли на себе удар! Тисячі з них отримали смертельні дози опромінення, ще тисячі заради порятунку людства пожертвували власним здоров’ям і стали інвалідами.

Їхній подвиг назавжди вписаний у літопис людської мужності, він залишиться у пам’яті українського народу. Адже вони, не вагаючись, кинулись у вир боротьби з невидимим ворогом радіації, аби врятувати людство від небаченого досі жахіття!

Велика шана живим і світла пам’ять тим, чиє життя обірвав смертоносний атом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано