Допомога постраждалим від торгівлі людьми.

Дата: 14.04.2020 15:29
Кількість переглядів: 475

Фото без описуЗ початку впровадження на території України карантину, Урядом було повернуто з-за кордону тисячі громадян України, серед яких, ймовірно, є особи, які постраждали від торгівлі людьми.

У розпал пандемії COVID-19, звертаємо увагу на особливі труднощі, з якими стикаються постраждалі від торгівлі людьми, які, як правило, опиняються в становищі надзвичайної вразливості. Окрім того, що вони зазнають психологічних та фізичних травм, багато з цих жінок, чоловіків та дітей не мають засобів до існування, можуть перебувати в ситуації неврегульованої міграції чи нелегального працевлаштування, не мати медичного чи соціального захисту, документів та ресурсів, які б дозволяли їм повернутися до своїх країн.

Багато постраждалих є «невидимими» і ризик того, що вони залишаються неідентифікованими та незахищеними, посилюється, оскільки увага та ресурси, спрямовані на стримування поширення COVID-19.

Відповідно до Конвенції, ми зобов’язані ідентифікувати постраждалих від торгівлі людьми та вживати заходи для сприяння їх фізичному, психологічному та соціальному відновленню з урахуванням їх потреб у безпеці та захисті. Ці заходи застосовуються до всіх постраждалих – жінок, чоловіків та дітей, які постраждали від торгівлі людьми, незалежно від форми експлуатації та країни.

Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми», особа, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми, має право звернутися до місцевої державної адміністрації із заявою про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та до органів Національної поліції щодо захисту прав і свобод.

Законодавством України таким особам гарантується комплексна допомога (психологічна, соціально-педагогічна, соціально-медична, юридична, допомога у працевлаштуванні та перекваліфікації тощо), виходячи з особистих потреб постраждалої особи, в тому числі і одноразова матеріальна виплата, яка станом на сьогодні становить 3 прожиткових мінімуми для працездатних осіб (6 306 грн.).

Для отримання більш детальної інформації щодо можливості встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та отримання допомоги необхідно звернутись до управління соціального захисту населення Кам'янка-Бузької райдержадміністрації за адресою: м.  Кам'янка-Бузька, вул. Незалежності, 27, та за телефоном: (03254)24735.

527 та 0 800 505 501 – це номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, спеціалісти якої надають консультації українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону та іноземцям, які перебувають в Україні. Усі консультації надаються безкоштовно та конфіденційно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано