Вітаємо з всесвітнім днем театру!

Дата: 27.03.2020 10:52
Кількість переглядів: 395

Фото без описуВсесвітній день театру – це міжнародне свято, яке з року в рік відзначають 27 березня. Святкують його не тільки актори, сценаристи постановники, але і абсолютно всі працівники театру, а також поціновувачі.

Цей день має досить миротворчий посил, адже мистецтво дійсно стирає межу в душах людей і об'єднує народи. Ну а театр, як синтез різних мистецтв, ідеально підходить для зближення людей по всьому світу.

Приємно усвідомлювати, що в становленні саме українського театру, наша Кам’янеччина посідає дуже важливе місце. Адже саме в 1619 році молодий 21-річний Якуб Гаватович вперше показав світові українське мистецтво українською мовою, найдавніші наші драматичні твори, тексти яких дійшли до теперішніх днів. Відтоді, вважається, що історія української вистави почалась саме в місті Кам’янка-Бузька.

Минулої осені в нас відбувся фестиваль-ярмарок «Корона Якуба» яким ми відсвяткували 400-річчя першого україномовного театру, колискою якого є наше місто. Святкування цієї події є нашим обов‘язком перед історією української культури! Віримо, що це лише початок і фестиваль «Корона Якуба» стане чудовою візитівкою нашої громади на який будуть з’їжджатися поціновувачі театрального мистецтва не тільки з усієї України але і з інших країн!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як Ви оцінюєте роботу Кам'янка-Бузької міської ради ?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано